Rukometaši u štrajku, Červar u politici

Rukometaši u štrajku, Červar u politici

ČETIRI dana prije dvoboja Lige prvaka s grčkim Filipposom rukometaši Zagreba otkazali su poslušnost i traže isplatu duga. U isto vrijeme, njihov trener Lino Červar obilazi političke mitinge i, čini se, za sport nema više vremena.

Jučer ujutro rukometaši Zagreba nakon teretane nisu otišli na uobičajeno trčanje već na kavu.

"Ako trener može pohoditi izborne skupove, onda mi ne moramo trenirati" – bili su složni rukometaši u izjavi za "Jutarnji list".

Štrajk zagrebačkih rukometaša kulminirao je nakon što su se u Klubu posljednjih mjeseci zaredali mnogi problemi. Loša igra u Ligi prvaka, loša igra u prvenstvu, neisplata duga igračima itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červarov zamjenik Nino Marković, koji je bio prisutan na spornom treningu, nije želio komentirati nastalu situaciju. Tek je rekao – pitajte igrače. "Jutarnji" je odgovor potražio kod Line Červara. On se javio na mobitel (u pozadini se čuo žamor ljudi), ali nije imao vremena za sportske teme.

"Na važnom sam skupu, znam sve što se događa, ali nemam vremena sada razgovarati. Obavit ću sastanak s igračima" – kratko je poručio Červar.

Direktor Bartol Kaleb stao je na stranu Červara, objašnjavajući kako u Klubu imaju četiri trenera na koje je Červar prenio ovlasti. Rekao je kako je to "standardni folklor" te da igrači svojim postupkom najviše štete sebi. Nakon novinarske primjedbe da je nedolično da se Červar nalazi na političkim mitinzima a ne s igračima na treninzima, Kaleb je zaključio kako je Červar profesionalac i da se treba odlučiti između politike i sporta.

Nakon popodnevnog sastanka Uprave i igrača, rukometaši Zagreba ipak su odradili trening.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara