Rumunji bi Dinamo izbacili iz Europe

Tekst: M.Pa.
Foto: gandul.info

U RUMUNJSKOJ su još uvijek zgroženi nakon što su Bad Blue Boysi, zajedno s domaćim navijačima, demolirali Temišvar. Jutro uoči utakmice Boysi su se zabavljali bacanjem boca i pepeljara po Zdravku Mamiću, da bi se nakon toga sukobili s udruženim srpsko-rumunjskim navijačima i izazvali "krvave incidente" i "ratno stanje" u centru grada.

Oglasio se i gazda Temišvara Marian Iancu koji kaže da je sve organizirano odlično, ali da huligane ne može spriječiti da divljaju.


"Znao sam što će se dogoditi. Zašto su navijači Dinama došli u Rumunjsku? Samo zbog nereda! Došli su se tući i stvarati probleme, njih ne zanima utakmica. Nije na meni da sudim, ali mi smo napravili sve što smo mogli kako bismo spriječili incidente", rekao je Iancu.

Dinamo sad sa zebnjom čeka odluku Uefe koja nema milosti kad je riječ o divljanju navijača. Neugodno iskustvo s utakmice u Udinama sugerira da je najrealnije očekivati da će Uefa narediti da se meč s Ajaxom igra pred praznim tribinama. Spominje se i izbacivanje Dinama iz Europske lige, ali to se ne čini kao najrealnija opcija.

Glasnogovornik rumunjskog saveza: Mohu ih izbaciti i na tri godine

Uefa će radije uzeti novac iz Dinamove blagajne, njezine prijetnje padaju u vodu, kada se vidi da nisi sposobni reagirati ni kada pogine francuski navijač u Srbiji, pa makar se to dogodilo kilometrima od stadiona.

O neredima i potencijalnoj kazni Dinamu govorio je za rumunjske medije i glasnogovornik tamošnjeg nogometnog saveza Cristian Bivolaru, ističući da će mnogo toga ovisiti o izvješću delegata utakmice i onome što su pribilježili.

"Nažalost, Timisoara nema mogućnosti dobiti utakmicu niti za zelenim stolom. Dinamo bi mogao biti kažnjen utakmicom bez publike, ali mogli bi ih i izbaciti iz europskih natjecanja na tri godine. Sve ovisi o uzvješću Uefina delegata."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara