Rumunjski navijač ušao u svlačionicu i igračima prijetio pištoljem

ANONIMNI 30-godišnji navijač, koji je prošlog vikenda upao u svlačionicu i prijetio igračima pištoljem, rumunjski je sud kaznio sa zabranom odlaska na stadione.

Nakon utakmice rumunjskoga nogometnog prvenstva između domaće Glorije i Poli Iasija u Buzauu (1:1), jedan je naoružani navijač iskoristio stanje bojnog polja na igralištu i slobodno ušetao u svlačionicu gostujuće momčadi. Pištoljem je potom prijetio igračima gostujuće momčadi.

"Tako nešto nisam u životu doživio. Našeg su masera domaći navijači fizički napali, a u svlačionicu nam se ušetao tip u kožnoj jakni s pištoljem u rukama i prijetio igraču Cristei da će ga upucati. Tijekom sučeva dodatka vremena terenom je padalo kamenje, boce i upaljači. Gadi mi se sve to i zbog toga ću napustiti rumunjski nogomet", izjavio je trener gostujuće momčadi Ionut Papa.

Nasilje na tribinama eskaliralo je nakon što su se pri samom kraju utakmice potukli igrači obiju momčadi, uključujući one s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jan Ciprian, glasnogovornik lokalne policije, pohvalio se stegovnim mjerama provedenim nad pištoljašem.

"Na temelju video-zapisa identificirali smo 30-godišnjaka s pištoljem. Kažnjen je s dvogodišnjom zabranom pohođenja nogometnih stadiona", dodaje.

Parlament države koja je članica Europske unije nedavno je izglasao zakon za sprječavanje nasilja na prvoligaškim stadionima.

Totalsport
Foto: Arhiva AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara