Rumunjskim reprezentativcima za euronaslov obećano 5,5 milijuna eura

VODSTVO Rumunjskoga nogometnog saveza (FRF) odbilo je ponudu vlasnika Steaue Gigija Becalija, koji je reprezentativcima obećao 5,5 milijuna eura premije za euronaslov.

"Velikodušnu" ponudu kontroverzni je Steauin šef obznanio početkom ovog tjedna u jednoj televizijskoj emisiji. Za prolazak "skupine smrti" (Nizozemska, Italija i Francuska), Becali bi na račun FRF-a za igrače uplatio ukupno 500.000 eura. Ukoliko bi reprezentacija došla do finala, pojačao bi bonus na dva milijuna, dok bi zlato platio s 5,5 milijuna eura.

"Ne trebamo nikakve premije od Becalija. Može taj novac potrošiti na jačanje Steaue. Ili još bolje, ubrizgati ga u Steauinu nogometnu školu", izjavio Ionut Lupescu, generalni direktor FRF-a i nekadašnja velika igračka zvijezda Bayera iz Leverkusena. S odlukom saveza složio se i izbornik Victor Piturca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Becali je trenutačno pod istragom Vladine antikorupcijske agencije, jer postoje sumnje da je potplaćivao suparnike Steauina konkurenta za naslov CFR Cluja u rumunjskom prvenstvu.

"Taj novac nacionalnom sastavu nudim da bih dokazao kako stimulacija za pobjedu nije isto što i mito", izjavio je nekadašnji pastir, danas građevinski poduzetnik, poznat po čestim smjenama trenera i usporedbama nogometaša s ovcama za klanje.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara