Runje konačno dočekao ovacije Maksimira

Tekst: D.R.
Foto: AFP

JOŠ OD vremena Dražena Ladića ne sjećamo se da nas je jedan vratar ovako spašavao, kao što je to protiv Bjelorusije učinio Vedran Runje.

> Reprezentativci složni: Imali smo puno sreće!

> Uspješna proba za Hrvatsku: Englezi na Wembleyju svladali Slovence

> Video: Ukrajina razbila Andoru u reviji jedanaesteraca

Deseteročlanu Hrvatsku ostavio je u utrci za Rt Dobre nade. Obranio je gotovo nemoguće, tri zicera za redom.  Čisto je za Križancem, boksao kornere, ispriječio tijelo, čupao nogama i rukama. Zasluženo je u više navrata dobio iskrene ovacije tribina i nije krio koliko ga je to razveselilo.

"Za mene i moj stožer Runje nikako nije iznenađenje.", riječi su Slavena Bilića, o vrataru koji je nekako uvijek bio sinonim za zagarantirana tri pogotka u mreži.

"Vedran u reprezentaciji nije imao sreće. Niti u Izraelu, niti u BiH ili Ukrajini. A kriv je samo za prvi pogodak u Tel Avivu, gdj je došlo do nesporazuma sa Šimunićem. Runje je svjetska klasa vratara i oduševljava nas u stožeru kao i igrače. Nema golmana koji svaku utakmicu može tako braniti, ali Runje iza sebe ima deset godina sjajne karijere."

"U Belgiji je bio najbolji vratar lige, u Olympiqueu su ga navijači htjeli prije nego Bartheza, kupio ga je Bešiktaš, a sada je legenda Lensa. Gdje god da je branio, bio je među dva najbolja vratara lige", zaključio je izbornik i dodao da dobar golman nije samo onaj koji je popularan jer dolazi iz Hajduka ili Dinama...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara