Runje: Zbog ponosa nisam mogao otići iz Lensa

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

VRATAR hrvatske nogometne reprezentacije u redovima francuskog prvoligaša Lensa Vedran Runje (33) dao je kratak intervju za internet stranice Le Championnata...

Nakon kratkog osvrta na njegovu karijeru, početke u Hajduku, pa nastupe za Standard, Marseille i Beşiktaş, najviše se spominje njegov posljednji klub Lens čiji je član postao od 2007. godine.

I nakon ispadanja u drugu francusku ligu 2008. godine, Runje je ostao u klubu i svojim je obranama predvodio momčad do povratka u Le Championnat već iduće godine. Sada objašnjava zašto je odlučio ostati unatoč ispadanju u drugi rang francuskog nogometa.

"Započeo sam svoju karijeru u Hajduku i od juniora dogurao do prve momčadi, pa po isteku ugovora otišao u Standard. Ondje sam igrao tri godine, pa nešto kratko u Marseilleu i opet u Standardu, zatim u Beşiktaşu i sada ovdje u Lensu. Bilo je pitanje ponosa ostati u klubu nakon ispadanja u drugu ligu. Rekao sam sam sebi da ako već nisam uspio pomoći Lensu da ostane u prvoj ligi, da ću mu pomoći da se ondje vrati. Nisam mogao pogaziti vlastitu riječ. Sada smo ponovo u prvoj ligi i uživam u svakoj minuti svake utakmice", rekao je Runje.

"Imam ugovor s Lensom još tri godine i morat ću se dokazati na travnjaku kako bih zadržao svoje mjesto u udarnoj postavi. Potpuno se mogu zamisliti i kako karijeru završavam ovdje, zašto ne"?

U francuskom je nogometu Runje proveo šest sezona noseći dres Marseillea i Lensa prilikom čega je jasno imao i uspona i padova.

"Svaki nogometaš prođe kroz uspone i padove. S Lensom je najgore bilo ispadanje u drugu ligu, s Marseilleom poraz od Ronaldinhovog PSG-a na Velodromeu", objasnio je hrvatski reprezentativac čija se momčad nakon šest odigranih kola nalazi na 10. mjestu na ljestvici s osam osvojenih bodova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara