Rusedski na Zagreb Indoorsu?

POZIVNICU za drugo izdanje teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors, koji će se održavati od 27. siječnja do 4. veljače ove godine, zatražio je i Greg Rusedski, nekad velika teniska zvijezda, a trenutno 194. tenisač svijeta po ulaznoj ATP ljestvici.

Rusedski se tenisom počeo profesionalno baviti 1991. godine. Tijekom dugotrajne i izuzetno uspješne karijere osvojio je 15 ATP turnira, a igrao je u još 12 finala. Najveći mu je uspjeh karijere vjerojatno osvajanje Masters Series turnira u Parizu 1998. godine.

Dvaput je igrao i finale Croatian Indoors turnira, no u oba je finala izgubio od našeg Gorana Ivaniševića, današnjeg predsjednika Organizacijskog odbora i zamjenika direktora PBZ Zagreb Indoorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći uspjeh na turnirima Grand Slama mu je plasman u finale US Opena 1997. godine. 1997. i 1998. je na kraju sezone bio plasiran među deset najboljih tenisača svijeta. 1997. bio je četvrti što mu je najbolji plasman karijere, a čak se deset puta nalazio među najboljih 50. Rusedski je naturalizirani Britanac, rodom iz Montreala. Na početku karijere nastupao je pod kanadskom zastavom da bi od 1995. postao britanski državljanin.

Kao što je poznato, Branimir Horvat i Goran Ivanišević raspolažu s tri pozivnice za glavni turnir. Dvije su već obećane, i to mladim hrvatskim zvijezdama Ivi Karloviću i Marinu Čiliću, dok će se o vlasniku treće pozivnice odlučiti neposredno prije samog turnira kad na adresu organizatora stignu svi zahtjevi.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara