Rusi najavljuju desant na Casillasova vrata

PROSLAVLJENI Viktor Onopko, 109 puta ruski reprezentativac, predviđa žestoku ofenzivu svojih nasljednika u polufinalu Eura protiv Španjolske.

"Iako nam onih 1:4 s početka natjecanja nije naškodilo, jer smo od tada dobili tri utakmice zaredom, povrijeđen nam je ponos pa ćemo imati dodatni motiv da svladamo Španjolsku", rekao je Onopko za dnevnik Sport iz Barcelone.

Rođen u Ukrajini kao pripadnik ruske manjine, Onopko se opredijelio za rusku reprezentaciju, u kojoj danas radi kao sportski direktor.

"Mnogo smo napredovali od prve utakmice i svaki idući susret odigrali smo bolje. Osim toga, tada nismo imali Aršavina. Nije igrao ni protiv Grčke. Svi ste vidjeli za što je sposoban i koliko je važan bio njegov izostanak. On nam je najvažniji igrač",  napomenuo je bivši igrač Spartaka i Ovieda.

"Hiddink je sve promijenio"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onopko se sjeća i Luisa Aragonesa, koji ga je vodio u Oviedu 1997.

"Luis je veliki nogometni znalac, a i čestita je osoba. On čovjeku skreše sve u lice. Nikad ne laže."

O Guusu Hiddinku, svom nadređenom u reprezentaciji:

"Njegov je dolazak bio ključan za našu momčad. On je sve promijenio. Uveo je dijalog i slobodu izražavanja u svlačionicu. Više ne moramo svi u 11 navečer u sobe, nego radimo prirodnije, kao u velikim europskim momčadima."

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara