Ruski novinari sa skepticizmom dočekali Pletikosin transfer

Ruski novinari sa skepticizmom dočekali Pletikosin transfer

ANDREJ BODROV, komentator sportskog dvenika Sovsport, u svojoj je novoj kolumni kritički nastupio prema vodstvu moskovskog Spartaka, zbog kako smatra, iznimno lošeg poslovanja u prijelaznom roku.

Rusko prvenstvo otpočelo je prošlog vikenda, a Spartak je minimalnom razlikom došao do pobjede nad Dinamom u gradskom derbiju. No, iako je najavljivan kao novi prvi vratar, Stipe se nije pojavio u Moskvi, što je izazvalo poprilično burne reakcije, tim više što je Spartak za njega izdvojio više od 3 milijuna dolara.

No, više od Stipinog izostanka s utakmice, Bodrova je zasmetala njegova skromna minutaža u Šahtaru, te ga je okarakterizirao "sumnjivim" vratarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Spartak je klub s visokim ambicijama. Cilj je uzeti naslov prvaka Rusije, i naravno, ući u Ligu prvaka. Da bi čelnici postigli ono što žele, morali su prvotno riješiti pitanje vratara te dovesti golgetera koji će praviti društvo Pavličenku. Za napadačima se još uvijek traga, a na vrata će očigledno stati Stipe Pletikosa, koji je godinama sjedio na klupi. Iskreno, ne vidim nikakav smisao tog transfera. Nadam se da će Pletikosa odraditi uspješnu sezonu u Rusiji, ali mislim da je za Spartak bio bolji potez dovođenje vratara Livorna, Amelije, koji je provjerena kvaliteta." - između ostalog je istaknuo komentator Sovsoprta.

No, čelnici Spartaka reagirali su na ovakve napise tvrdnjama da Pletikosi ne treba posebna prilagodna na uvjete, obzirom da je dugo vremena proveo u Ukrajini, te da su njegovim dovođenjem riješili pitanje prvog vratara.

Ipak, mnogo je onih koji ne sumnjaju u Pletikosine kvalitete. Osim što se dokazao braneći u dresu reprezentacije koja visoko kotira na svjetskoj nogometnoj karti, Pletikosa jedva čeka da se ustali među vratnicama ambicioznog kluba. Već se odavno riješio starih boljki, a ruski će novinari ionako imati dosta vremena da se uvjere u njegove kvalitete.

D.R.
Foto: S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara