Ruud Gullit: Boban je bio obuzet politikom

Ruud Gullit: Boban je bio obuzet politikom

LEGENDA nizozemske reprezentacije te bivši igrač Milana i Chelsea, Ruud Gullit, rekao je kako se ne može složiti s izjavom Zvonimira Bobana da je Milan iz vremena kada su oni igrali u klubu bio bolji od današnjeg.

Gullit se slaže da je Boban odličan igrač, ali mu zamjera preveliko bavljenje politikom.

"Boban je fenomenalan igrač, tehnički vrlo jak, šteta što se previše bavio politikom. Shvaćao sam njegov nacionalizam i ljubav prema Hrvatskoj, ali, tako velik igrač ne smije baš toliko zaroniti u politiku. Sjećam ga se kao politički opterećenog momka koji nikada nije želio akceptirati drugu stranu. Razgovarali smo o tome i to sam mu znao reći u lice. Nije to bila kritika, već savjet." - kazao je Gullit za Jutarnji list.

Gullit je rekao kako se iz vremena dok je i sam bio igrač sjeća Prosinečkog i Šukera, kojega pamti kao najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva. Gullit kaže kako nikada nije mogao shvatiti ratnu situaciju na prostorima bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O relativno neuspješnom nastupu Silvija Marića u Newcastleu, Gullit kaže kako Marić nije ležao Sheareru.

"Marić je vrlo dobar igrač, ali je Newcastle došao u ludo vrijeme. Samo je to razlog zašto nije uspio." - smatra Gullit te dodaje, "U Newcastleu se sve vrtjelo oko Shearera, on je bio gazda, a Marić mu nije legao."

O nedolasku na Bobanovu oproštajnu utakmicu u Zagrebu Gullit kaže: "Ne sjećam se da sam bio pozvan. A možda sam negdje i otputovao."

"Doista se ne sjećam." - zaključio je trener Feyenoorda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara