S Njemačkom najvjerojatnije u Splitu

ZAVRŠNE pripreme hrvatske nogometne reprezentacije za nastup na EP-u u Portugalu trebale bi početi 22. svibnja, odnosno tjedan dana nakon završetka domaćeg prvenstva.

Do tog vremena Hrvatska bi trebala odigrati barem tri prijateljske utakmice, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom nogometnom savezu. Prvi je na redu ogled sa Njemačkom, 18. veljače. U kojem ćemo gradu ugostiti viceprvake svijeta odlučit će za tjedan dana Izvršni odbor HNS-a. No, po svemu sudeći bit će to Split.

Krajem ožujka igramo protiv Rumunjske, a prije početka priprema predviđen je još jedan reprezentativni termin, 28. travnja. Postojala je mogućnost da tog datuma u SAD-u igramo protiv Meksika, no do toga neće doći. Sigurno je da će reprezentacija u tom terminu za protivnika imati neku od europskih selekcija.

Za vrijeme priprema reprezentacija bi trebala odigrati dvije prijateljske utakmice. I dok se za termin 29. svibnja protivnik još ne zna, 5. lipnja to bi trebali biti ili Danci, ili Slovaci.

Danas je održana i sjednica Stručne komisije HNS-a, na kojoj su prihvaćena izvješća izbornika mlade i A reprezentacije, Martina Novoselca i Otte Barića.

Mlada reprezentacija će od 28. svibnja do 8. lipnja sudjelovati na EP-u Njemačkoj, a težnja je biti među prve tri ekipe, što bi značilo plasman na Olimpijske igre u Ateni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara