Safet Sušić: Cijela Francuska tuguje za Hrvatskom, ispali ste nezasluženo

Safet Sušić: Cijela Francuska tuguje za Hrvatskom, ispali ste nezasluženo

Foto: Guliver Image/Getty Images

OPĆI dojam nakon šokantnog ispadanja Hrvatske s glasi da su Hrvati u potpunosti nadigrali Portugal i da je bolja momčad na koncu morala kući.
 
S tim se slaže najbolji BiH nogometaš svih vremena i bivši izbornik Zmajeva Safet Sušić.
 
''Plasirati se u četvrtfinale sa četiri neriješena rezultata nije pošteno, ali je regularno i to zahvaljujući velikoj sreći. U nogometu treba imati i puno sreće, pogotovo kada se sastanu dvije ekipe podjednakih kvaliteta i mogućnosti. Portugal je imao sreće u utakmici sa Hrvatskom, koja je, bez obzira na to što nije igrala na svom vrhunskom nivou, ipak trebala proći dalje. Bili su bolji od Portugala. Ronaldo i društvo nisu imali ništa, osim tog gola što su dali. Čitao sam i francuske medije u kojjima također navode da se pobjeda u 117. minuti može nazvati samo srećom, a veliki Ronaldo imao je samo jedan šut na gol. Žao mi je što Hrvati nisu prošli dalje", rekao je za "Nezavisne novine''.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje novinara je li Čačić taktički pogriješio, Sušić je rekao:
 
''Određeni broj medija u Hrvatskoj i kritičara odmah je izbornika locirao kao glavnog krivca. Ne znam je li je pogriješio s nekim izmjenama. Ne znam je li je trebalo ranije izvesti Marija Mandžukića i Ivana Rakitića pogotovo. Vjerojatno će ga zbog toga mnogi kritizirati, ali ključne i najiskusnije igrače obično treba držati do kraja utakmice. Iznenadili su i mene pojedini potezi vezani za izmjene, iako ne mislim da je to razlog eliminacije. Jednostavno, nedostajalo je sreće'', rekao je Pape, pa je zaključio:
 
''Ne slažem se da su Hrvati previše respektirali Portugal. Naprotiv, Portugal je respektirao njih, igrali su bojažljivo i nisu prelazili centar. Lopta je bila većinom kod Hrvata, koji su bili puno bolji. Možda je osnovni problem bio preveliki medijski pritisak. Prije utakmice mnogi su pisali kako se očekuje naslov prvaka, a to je strašan teret.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara