Safina: Bojkotirat ćemo nastupe ako WTA usvoji nova pravila

Safina: Bojkotirat ćemo nastupe ako WTA usvoji nova pravila

TREĆA tenisačica svijeta, Ruskinja Dinara Safina, prijeti da će ukoliko WTA uvede nova pravila o obveznim nastupima na određenim turnirima najbolje tenisačice bojkotirati WTA Tour.

Od iduće godine WTA planira uvesti nova pravila prema kojima bi najbolje svjetske tenisačice morale nastupiti na najmanje 10 od 20 najvećih turnira, a s druge strane, ovisno o izboru turnira na nekim ne bi niti smjele nastupiti. Za razliku od najboljih, niže rangirane igračice imale bi pravo izbora.

"Takvo pravilo nema nikakvog smisla. Mi koje smo u vrhu moramo igrati gdje nam odrede, dok slabije rangirane tenisačice mogu birati. Ukoliko WTA ne povuče takav nerazuman prijedlog postoji mogućnost da ćemo bojkotirati nastupe na WTA turnirima početkom iduće godine", izjavila je Safina koju trenira naš Željko Krajan.

Njena sunarodnjakinja Svetlana Kuznjecova ima slično mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema novim pravilima, na manjim turnirma poput Kremljin kupa, mogle bi nastupiti samo dvije igračice iz Topa 10. Trenutno je pet Ruskinja u svjetskom vrhu i po tome bi samo dvije mogle nastupiti na domaćem turniru na kojem stvarno volimo igrati. To je stvarno apsurdno", smatra Kuznjecova.

Kako bi potvrdila da misle ozbiljno, Dinara Safina je dodala da će se najbolje svjetske tenisačice okupiti idućeg mjeseca u Dohi i razgovarati o ovom problemu.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara