Saganowski: Hrvatske zamjene pokušat će dokazati Biliću da zaslužuju prvu momčad

"ISPRED nas je vrlo teška i vrlo tvrda utakmica, ali vjerujte mi da motivacija neće biti problem", rekao je dvadesetdevetogodišnji poljski napadač Marek Saganowski u predvečerje utakmice protiv Hrvatske.

"Igra ćemo svoju igru, za sebe, naše obitelji i naše navijače. Kada se igra za nacionalnu zastavu nikada nema problema za motivirati se", dodao je.

Saganowski je ipak razočaran jer sudbina nije niti blizu u njihovim rukama. Uz uvjerljivu pobjedu protiv Hrvatske, treba im i povoljan rasplet druge utakmice u skupini.

"Naravno da situacija nije idealna, zato što i ako pobijedimo nismo sigurni da ćemo stići do četvrtfinala. Trebamo čekati vijesti iz Beča i nadati se da će biti pozitivne za nas. Pokušat ćemo igrati najbolje što možemo protiv Hrvatske. Želimo pobijediti za sebe i za naše navijače i vidjeti onda što dalje. Žao mi je što nemamo cijelu situaciju u vlastitim rukama i što ovisimo o Nijemcima i Austrijancima."

"Hrvati će biti manje motivirani"

No činjenica da se Hrvatska već kvalificirala kao prva u skupini olakotna je okolnost za Poljake, smatra Saganowski.

"Dobra stvar u čitavoj priči je da se Hrvatska već plasirala. Njihovi će igrači biti opušteni i puno manje motivirani nego inače. Ipak, svi novi igrači koji će ući umjesto standardnih će pokušati dokazati svoju kvalitetu. Pokušat će impresionirati svog trenera i dokazati mu da su dovoljno dobri za utakmicu u četvrtfinalu."

Uvjerljiva Poljska iz kvalifikacija, nije odigrala u skladu s očekivanjima zahtjevne poljske javnosti koja je od svojih ljubimaca očekivala drugi krug.

"Ne znam zašto nismo igrali na način koji sigurno možemo. Dio krivice otpada i na ozljede, kao što smo recimo ostali bez Jakuba Blaszczykowskog koji je do sada odlično igrao na desnom krilu. Mnogo naših igrača nije igralo standardno u svojim klubovima što se odrazilo i na fizičku spremu. U utakmici protiv Austrije nismo bili na nivou kao protiv Nijemaca, no svejedno smo u drugom poluvremenu pokazali da zaslužujemo biti na Euru."

Na koncu je Saganowski najavio da će njegova reprezentacija unatoč moguće lošem rezultatu nastaviti raditi kako bi se poboljšala za budućnost.

"Standardi su zaista visoki na Europskom prvenstvu. Pokazalo se da su kvalifikacije jedno, a turnir drugo. Ništa se neće promijeniti ako se danas i oprostimo od natjecanja. Nastavit ćemo raditi kako bi u budućnosti bili bolji pojedinci i bolji kao momčad."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara