ŠAH: CEBALO SAM NA VRHU

U trećem kolu prvenstva Hrvatske, što se igra u Domu sportova, Mišo Cebalo je još jednom potvrdio da se u šahu može ostati vječno mlad. L

Najstariji sudionik prvenstva je strpljivom igrom vrebao neiskusnog Splićanina Antu Šarića, dočekao njegovu grubu grešku u jednakoj poziciji i lijepom žrtvom skakača završio priču. Istaknuo se i Puljanin Nenad Ferčec, koji je navukao mladog Antu Brkića u nepoznate vode, žrtvovao mu pješaka za jak rokadni napad i brzo slomio njegov otpor.

Riječanin Ognjen Jovanić zaslužit će naziv "Mister previd". I u trećem kolu je u lako dobivenoj poziciji napravio neshatljivu grešku i dopustio Zagrepčaninu Davorinu Kuljaševiću da spasi pola boda.

U prvom i najvećem velemajstorskom derbiju Zdenko Kožul je žrtvovao pješaka Mladenu Palcu, ali ga nije iznenadio. Palac je odbio njegov nalet i preciznom igrom preveo igru u jednaku završnicu. U beskrvnoj igri Hrvoje Stević nije uspio nadmudriti Alojzija Jankovića, a sugrađani Ivan Leventić i Zoran Jovanović napravili su prvi salonski remi na inače vrlo borbenom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati 3. kola:

Kuljašević - Jovanić remi, Kožul - Palac remi, Leventić - Jovanović remi, Cebalo - Šarić 1:0, Stević - Janković remi i Ferčec - Brkić 1:0.

Poredak na ljestvici: Cebalo 2,5 boda, Kožul, Leventić, Ferčec i Jovanić 2, Palac i Stević 1,5, Brkić, Janković, Jovanović i Kuljašević 1, Šarić 0,5.

(Hina) xvkov yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara