Šah: Kovačević prešao u vodstvo

ODLIČNI zagrebački internacionalac Blažimir Kovačević na pragu je najvećeg uspjeha u karijeri. Poslije petog kola Međunarodnog velemajstorskog turnira "Salona 2004.", što se igra u "Domu kralja Zvonimira", Kovačević je prešao u vodstvo s realnim izgledima da ispuni visoku velemajstorsku normu.

U petom kolu je poslije maratonske borbe u završnici nanio Talijanu Godeni treći poraz i sada mu trebaju samo dva boda iz preostale četiri partije da bi ostvario željenu normu.

Bojan Kurajica nije uspio osvojiti više od pola boda protiv Zagrepčanina Alojzija Jankovića, pa ga je na diobi drugog mjesta dostigao Ukrajinac Oleg Romanišin nakon pobjede nad Splićaninom Draženom Čvorovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bila je to neobična partija u kojoj je Čvorović u jednakoj poziciji previdio čistu figuru. Partije Dizdarević-Brkić i Ljubičić-Šarić poslije velike borbe završene su podjelom boda, pri čemu je Ljubičić propustio pun pogodak.

Rezultati 5. kola:

Romanišin-Čvorović 1:0, Janković-Kurajica remi, Dizdarević-Brkić remi, Ljubičić-Šarić remi i Kovačević-Godena 1:0.

Poredak na ljestvici: B. Kovačević 4 boda, Kurajica i Romanišin 3,5 , Dizdarević 3, Janković 2,5 , Čvorović i Šarić 2, Godena, Brkić i Ljubičić po 1,5 bod.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara