ŠAH: MRAVINČANI PRVACI ŠESTI PUT ZAREDOM

Osvajanjem šestog uzastopnog naslova državnog prvaka šahisti MRAVINCEDALMACIJACEMENTA definitivno su osigurali istaknuto mjesto u povijesti hrvatskog šaha. U posljednjem kolu su pobijedili zagrebačku MLADOST s 4,5:2,5 i osvojili prvo mjesto sa 6,5 bodova prednosti ispred zagrebačkog ZRINJEVCA. L

Od 9 mečeva dobili su 7, a dva su odigrali neodlučeno. U pobjedničkoj momčadi igrali su Izraelac Ilia Smirin, koji je osvojio 4,5(9), Zdenko Kožul 5(9), Dražen Sermek i Bojan Kurajica sa 6(9), Emir Dizdarević 5(8), Vlado Kovačević 6(8) i Dražen Čvorović 1(2).

U posljednjem kolu odvijala se prava drama u borbi za opstanak. Dvije posljednje partije u kojima su se potezi vukli u ritmu od tridesetak sekundi izravno su odlučivale o prvoligaškoj sudbini čak pet klubova. Frano Bilobrk uspio je u dalekoj završnici pobijediti Milana Franića tako da je GORAN iz Bibinja svladao PULU s upravo potrebnih 5:2 i ostao u ligi.

PULA je ispala, a s njom neočekivano i zagrebačka MLADOST jer se POŽEGA u posljednji trenutak uspjela spasiti. Branko Kutuzović je u pravom maratonu svladao Josipa Njirjaka, pa su Požežani pobjedom nad ĐAKOVO-MLACOM s 4,5:2,5 dostigli Mladostaše. Na kraju su čak 4 kluba dijelila deveto mjesto ? OSIJEK, POŽEGA, GORAN i MLADOST, ali su Zagrepčani ispali iz lige zbog najslabijih meč-bodova.

Fantastičan preokret napravio je TKC-SPLIT. Boreći se za opstanak svladao je riječku LIBURNIJU čak s 5:2 i probio se čak na četvrto mjesto! Uprkos porazu od POŽEGE, ĐAKOVO-MLACO je osvojio sjajno treće mjesto.

Rezultati posljednjeg, 9. kola:

OSIJEK ? ZRINJEVAC 3:3 (Hracek-Fedorov remi, Stohl-Šarijazdanov remi, Komljenović-Žaja remi, Feletar-Zečević remi, Bogut-Radočaj remi, Vitić-Bertok remi)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
GORAN ? PULA 5:2 (Sax-Movsesian remi, Zelčić-Cebalo 1:0, Sinanović-Ferčec 1:0, Režan-Tratar remi, Bilobrk-Franić 1:0, Meštrović-Žufić 0:1)

ĐAKOVO-MLACO ? POŽEGA 2,5:4,5 (Stević-Palac remi, Pinter-Horvath Cs. remi, Kovačević B.-Horvath J. remi, Brkić-Muše M. 0:1, Horvath P.-Rogulj 1:0, Njirjak-Kutuzović 0:1)

TKC-SPLIT ? LIBURNIJA 5:2 (Gyimesi-Pavasović 1:0, Ljubičić-Lalić remi, Šarić A.-Jovanić 0:1, Rade-Šarić I. 1:0, Muše D.-Lovrić remi, Berebora-Muslija 1:0)

MRAVINCE DC ? MLADOST 4,5:2,5 (Smirin-Mihaljčišin remi, Kožul-Hulak remi, Sermek-Janković 1:0, Dizdarević-Kuljašević remi, Kurajica-Nikolac remi, Kovačević V.-Biti remi).

Konačan poredak:

1. Mravince DC 39,5 bodova, 2. Zrinjevac 33, 3.Đakovo-Mlaco 30, 4. TKC-Split 29,5, 5. Liburnija 28,5, 6. Osijek 27,5, 7. Požega 27,5, 8. Goran 27,5, 9. Mladost 27,5, 10. Pula 26,5.

(Hina) x vkov yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara