ŠAH: NASTAVLJENA REVIJA REMIJA U LINARESU

Ni četvrto kolo supervelemajstorskog turnira visoke 20. kategorije u ?šahovskom Wimbledonu? nije zadovoljilo brojne ljubitelje šaha ni organizatore ove tradicionalne priredbe. L

Po treći puta su sve tri partije završene podjelom boda, pri čemu u dvije partije gotovo da nije bilo nikakve igre. Neslavni rekord napravili su Španjolac Francisco Vallejo Pons i doseljenik Aleksej Širov, koji su remizirali poslije samo 20 poteza. Tek potez više trajao je "derbi" između Rusa Vladimira Kramnika i Mađara Petera Leke. Da publika prerano ne ode kući pobrinuli su se Bugarin Veselin Topalov i Azerbejdžanac Teimour Radjabov. Topalov je oštrom igrom pokušao slomiti otpor suparnika, ali je u jednom trenutku prešao granicu dopuštenog i morao spašavati remi. Tako je zaokružena neslavna bilanca u prva četiri kola na 11 remija uz samo jednu odlučenu partiju. Zbog neparnog broja sudionika slobodan je bio Gari Kasparov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poredak na ljestvici poslije 4. kola: Leko 2(3), Kramnik i Širov 2(4), Kasparov, Vallejo Pons i Topalov 1,5(3), Radjabov 1,5(4).

(Hina) xvkov yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara