ŠAH: PULA RUŠI REKORDE

U hotelu "Brioni" na pulskoj Verudeli počeo je tradicionalni, 18. Međunarodni otvoreni šahovski turnir na kojem sudjeluje 171 igrača iz 20 europskih zemalja i Hrvatske. L

Veliki uspjeh pulskih organizatora ogleda se i u činjenici što će se za prestiž boriti veliki broj igrača s visokim šahovskim naslovima. Na turniru je čak 13 velemajstora i 19 međunarodnih majstora tako da se mogu osvajati i najviše titule. Najveći favoriti su naši velemajstori Hrvoje Stević, Ognjen Cvitan, Robert Zelčić i Mišo Cebalo, a opasan suparnik trebao bi im biti Bojan Kurajica, koji je na rejting-listi Bosne i Hercegovine.

U prvom od 9 predviđenih kola nije bilo većih iznenađenja. Favoriti su uglavnom lako nadigrali svoje neiskusnije suparnike. Jedino Hrvoje Stević nije uspio svladati Andreasa Stocka, kao ni Nenad Šulava Antona Tomičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Važniji rezultati 1. kola:

Stock-Stevi? remi, Godena-Mar 1:0, Vrban-Savi? 0:1, Kurajica-Altmann 1:0, Waldmann-Cvitan 0:1, Sedlak-Krni? 1:0, ?.Brki?-Zeleži? 0:1, Bistri?-B.Franežiškovi? 1:0, Troffiguer-Cebalo 0:1, Šulava-Tomieži? remi, Kirbis-B.Kovaeževi? 0:1, Ferežec-Siefert 1:0, Schott-Tratar 0:1, Bogdanovski-K.Novak 1:0, Fattorich-Solomunovi? 0:1 itd.

(Hina) xvkov yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara