Samo Janica Kostelić i Petra Kronberger ostvarile skijaški grand slam

DANAŠNJIM trijumfom u slalomu u njemačkom Ofterschwangu Janica Kostelić ostvarila je jedinstveni rezultat u povijesti ženskog Svjetskog kupa, u jednoj sezoni pobijedila je u svih pet disciplina (slalom, veleslalom, super-G, spust i kombinacija).

Priča o Janičinom skijaškom grand slamu počela je 21. prosinca u Špindleruvu Mlynu, kada je slavila u veleslalomu. Zatim je sredinom siječnja u Bad Kleinkirchheimu u dva dana upisala pobjede u spustu i super-G. Tjedan dana kasnije u St. Moritzu je trijumfirala u kombinaciji, a priča je zaokružena današnjom slalomskom pobjedom u Ofterschwangu.

Uz Janicu, skijaški grand slam, odnosno pobjede u svih pet disciplina u jednoj sezoni, uspjela je ostvariti još samo Austrijanka Petra Kronberger 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najbolja hrvatska sportašica svih vremena jučer zbog iscrpljenosti i visoke temperature nije ušla u drugu vožnju veleslaloma, a samo 24 sata kasnije jurila je stazom kao raketa.

Nakon utrke Janica je kazala kako se nadala pobjedi, ali nije bila sigurna hoće li moći tako dobro odskijati.

"Cijeli prvi lauf sam razmišljala o tome, pa sam se zato u drugom morala spustiti na glavu da dođem do pobjede. Vidjela sam kako druge cure voze, pa sam u drugom laufu morala nadoknaditi ono što sam propustila u prvoj," - kazala je Janica za Radio 101.

"Posljednja dva dana bila sam bolesna, imala sam temperaturu i to me je prilično iscrpilo. No, ovo je bila zadnja utrka prije ZOI u Torinu, pa sam željela napraviti dobar rezultat. Hvala bogu sada imam nekoliko dana za odmor. Vraćam se kući, a onda idemo u Torino." - izjavila je Janica.

Janica će prije Torina nekoliko dana provesti u Selcu, gdje se i obično priprema za velika sportska natjecanja.

Ovom pobjedom, samo pet dana prije početka ZOI u Torinu, Janica je pokazala svojim konkurenticama da je u odličnoj formi, pa je logično da se postavlja pitanje s koliko će se medalja vratiti iz Torina.

"Ne bavim se prognozama. To su utrke kao i sve druge. Kao i u Svjetskom kupu i na Olimpijskim igrama imate dobrih i loših dana", kazala je Janica Kostelić.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara