Sarajevska policija bez komentara na navodno premlaćivanje hrvatskog navijača

Sarajevska policija bez komentara na navodno premlaćivanje hrvatskog navijača

NE MOGU to komentirati, odgovor je Jusufa Zornića, glasnogovornika sarajevske policije na sva pitanja vezana za navodno premlaćivanje Splićanina Milana Topalušića od strane policije. Nije demantirao da je mladić pretučen.

>> Navijač koji je nokautirao sarajevskog policajca karate udarcem nije hrvatski vojnik

>> Sarajevska policija prebila nedužnog navijača?

Inzistirali smo na službenom stavu policije prema optužbama koje su se pojavile u BiH medijima, da su policajci nanijeli teške ozljede Topalušiću, razjareni jer je ovaj udario policajca "high-kickom" u glavu, u sukobu navijača i policije. Točno pitanje je glasilo, što zna o premlaćivanju, je li ga bilo kao što navode mediji.

"Ne mogu to komentirati", ponavlja Zornić, a isto odgovara i na pitanje o stavu MUP-a Kantona Sarajevo o tužbi koju će protiv njih podnijeti Topalušićeva obitelj.

"Jeste li vidjeli snimku? Kako ga je udario u glavu?"

"Kompletan smo slučaj o gospodinu Topalušić, dakle, izvještaj o tom incidentu, predali nadležnom Tužiteljstvu, zbog sumnje da je sudjelovao u tučnjavi", kaže Zornić. Kako je Topalušić nakon puštanja snimke sukoba i razgovora u policiji pušten kući, upitali smo Zornića što je sa ostalim osumnjičenicima za tu tučnjavu, i sumnjaju li na nekoga drugoga da je udario policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje radimo na prikupljanju podataka", kratko odgovara Zornić, a na pitanje jesu li uhitili muškarca sa snimke nas ponovno upućuje na Tužiteljstvo kojem je proslijeđen izvještaj. "Taj momak, koji je napao policajca... Jeste li vidjeli video snimku? Kako ga je udario u glavu?", pita glasnogovornik sarajevskih policajaca, "To ne izgleda samo ružno", kaže on.

Podsjetimo, tijekom prijateljske utakmice u Sarajevu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine došlo je do sukoba između navijača i policije, nakon što su navijači zapalili pirotehnička sredstva. U tom obračunu jedan je mladić, sa crnom šiltericom i narančastom majicom nogom udario policajca u glavu, zbog čega je ovaj završio u bolnici sa teškim ozljedama. Topalušić je pod sumnjom da je udario tog policajca, priveden zbog "napada na ovlaštenu službenu osobu".

Ubrzo se u medijima pojavila amaterska snimka koja je prikazivala taj "karate potez", na kojoj se napadač dobro vidi.  Nakon saslušanja i pregleda snimke, policija Topalušića pušta kući. Nakon toga, u  bosanskohercegovačkim medijima pojavljuju se informacije da su ga policajci prebili, nanijeli mu teške ozljede pa čak i unutrašnja krvarenja. Pincom.info piše kako je mladić već angažirao odvjetnika, koji je BIH medijima potvrdio podizanje tužbe protiv policije.

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice, u Sarajevo je otputovao za vrijeme korištenja slobodnog dana,a od 2006. godine, kada je pristupio službi, poznat je kao primjeren i uzoran vojnik, tvrdi MORH.

A.B.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara