Saudijci otpali, Crnogorci novi kandidati za prijateljsku utakmicu

Saudijci otpali, Crnogorci novi kandidati za prijateljsku utakmicu

UMJESTO Pustinjskih Sokolova, postoji velika vjerojatnost da će Hrvatska 28. ožujka prijateljsku utakmicu igrati protiv crnogorskih đetića, objavio je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. Osim odnedavno samostalnih susjeda, drugi kandidat za taj termin je reprezentacija Bjelorusije.

Bogati Saudijci su se ovaj put iskazali kao cicije; tražili su besplatni tv-prijenos za njihove gledatelje, što HNS ne može napraviti zbog već ranije preuzetih obaveza, odnosno prodanih prava i tako je već dogovoreno gostovanje "zelenih" otpalo.

Umjesto njih, kandidati su Crnogorci, koji će četiri dana ranije u Podgorici imati reprezentativnu premijeru protiv Mađarske, a pošto Crnogorci gore od želje da se što prije uigraju, predmnijeva se da im ne bi bio problem odmah potom skoknuti do prijateljske Hrvatske.

"Broj kandidata za taj termin krajem ožujka je minimalan jer tih dana se igraju kvalifikacijske utakmice za Euro. Osim Crne Gore, drugi najozbiljniji kandidat je Bjelorusija", objasnio je glavni tajnik saveza.

Termin 28. ožujka je bio inače rezerviran za utakmice polufinala kupa, u kojima igraju Hajduk-Dinamo i Slaven-Rijeka, ali kako je A reprezentacija apsolutni prioritet, kup ogledi će biti odgođeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, izbornik Slaven Bilić će u ponedjeljak priopćiti imena kandidata za prijateljsku utakmcu protiv Norveške, koje se 7. veljače najvjerojatnije igra u Rijeci. Dvojba je prisutna jedino zbog  katastrofalnog stanja travnjaka na Kantridi: "Sve se radi da se travnjak osposobi, a i Norvežani imaju razumijevanja zbog napora Riječana", rekao je Srebrić.

Održala se i prva konstituirajuća sjednica HNS-a, a izostalo su dva člana, "zbog opravdanih razloga", a jedan od njih , Zdravko Mamić se ispričao time što mora hitno otputovati kako bi bio sa svojom momčadi.

Sljedeća proceduralna zanimljivost odnosi se na samu funnkciju tajnika: sveprisutni, vječni i nezamjenjivi Zorislav Srebrić će službeno dobiti konkurenciju: za mjesec dana dolazi do izbora za novog tajnika, a natječaj će biti objavljen uskoro. Srebriću mandat istječe u ožujku, a novi (stari) tajnik će funkciju obnašati do 2011.

M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara