Savjet milenija za kladitelje na SP: Udisanje lešinarovog mozga sigurnije za dobitak od Sesveta!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"OSUŠENI mozak Kapskog lešinara pomiješati s blatom i staviti u pušačku lulu", recept je koji tradicionalna južnoafrička narodna medicina propisuje ambicioznim vizionarima i prorocima.

Engleski Telegraph upoznao je svoje čitatelje s primitivnom vudu-religijom, u lokalnoj terminologiji poznatoj kao "muti", dovevši je u kladiteljski kontekst, odnosno u kontekst pogađanja rezultata utakmica Svjetskog prvenstva.

"Udisanje supstance od lešinarova mozga pomaže pri pogađanju ishoda na konjskim utrkama, podiže rezultate na testiranjima, te pridonosi boljim postignućima u poslovanju s klijentima" objašnjava za britanski dnevnik Scelo, vrač iz Johannesburga, te precizira:


"Lešinari su vrlo rijetki. Uspijevam ih nabaviti svega jednom u tri ili četiri mjeseca. Svi traže mozak. Koristeći ga, vidite stvari koje drugi ljudi ne vide. Primjerice, sanjate loto-brojeve. Sušim mozak i miješam ga s blatom. Pušim ga kao cigaretu ili u luli. Tada vizije počinju dolaziti", dodao je.

Osim pukog praznovjerja i moralnog pitanja, problem priče leži u činjenici da je Kapski lešinar (ili sup) endemska vrsta u Južnoj Africi, automatski ugrožena zbog navika lokalnog stanovništva.

"Ptice neće izdržati istrebljivanje. Nastavimo li ih ubijati ovim tempom, vrsta će izumrijeti za manje od pola stoljeća", upozoravaju iz južnoafričkih ornitoloških udruga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara