Schaub: Mirko je čudovište koje ću riješiti ubojitom desnicom

Foto: mmajunkie.com

"MALO je prilika za boriti se protiv sportske legende. A Mirko Filipović definitivno je legenda" izjavio je američki teškaš u slobodnoj borbi Brendan Schaub, sljedeći suparnik hrvatskog gladijatora.

Sljedeće subote, na UFC-ovoj 128. priredbi po redu, koja će se održati u New Jerseyju, Schaub i Filipović sučelit će se u jednoj od najzanimljivijih borbi večeri.

"Za mene je to velika stvar. Odrastao sam kao veliki Filipovićev obožavatelj i svjestan sam da mi se pruža prilika tipa "jednom u životu". Zbog toga nikad nisam trenirao ovako naporno.

Mirko je poznat po svojim ubojitim high-kickovima. Tip je čudovište i ja se uistinu radujem izazovu koji stoji preda mnom.


Znam kako izaći na kraj s njim. Svaki put kad me pokuša udariti nogom, dobit će mojom desnicom u glavu. Drage volje trpjet ću svaki pokušaj udaranja nogom za moje ubojite udarce desnom rukom.

Cro Cop ima izvrsnu obranu od rušenja i vrhunski napad. Ubojita je to kombinacija vještina. No, što god bude pokušao, dočekat ću ga spreman."

Schaub (7-1) je šest od svojih sedam dosadašnjih mečeva slobodne borbe dobio nokautima u prvoj rundi. Na glasu je zbog iznimnih boksačkih sposobnosti. Smatraju ga hibridnom vrstom borca s obzirom na to da se kreće poput borca lake kategorije, dok istovremeno udara poput teškaša.

Filipović se dosad u MMA-u borio 38 puta. Na omjeru je od 27 pobjeda, osam poraza, dva remija i jedne prekinute borbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara