Schildenfeld: Neće mi biti problem igrati protiv Rukavine

GORDON SCHILDENFELD se u prvom dijelu sezone nametnuo kao jedan od najboljih obrambenih igrača Prve HNL, a iako će njegov Šibenik, vjerojatno, Antu Rukavinu zadržati do kraja sezone, odlazak Schife sigurno će oslabiti najugodnije iznenađenje jesenske polusezone.

Dolaskom u Dinamo, Schildenfeld je napustio klub u kojem je igrao od djetinjstva, no raduje se prilici koju je dobio i nestrpljivo očekuje nastavak sezone: "Ne bih bio ovdje da se ne vidim u sastavu. Vjerujem u sebe i u to da ću izboriti mjesto u prvih jedanaest".

"Mislim da svojim odlaskom iz Šibenika nisam nikog povrijedio, i iako neki kažu da će zviždati kad se pojavim na Šubićevcu, nadam se da ću barem od nekolicine ljudi imati podršku", predviđa bivši igrač Šibenika reakciju navijača tog kluba kad se pojavi na stadionu u Dinamovom dresu.

Schildenfeld je uvjeren da njegov odlazak neće pretjerano oslabiti bivši klub: "Dok Rukavina ne ode iz Šibenika ići će im, dobra je to ekipa. Na početku sezone cilj je bio ostanak u ligi, a sad su ti kriteriji porasli. Ostanak je već praktički osiguran, a do kraja sezone mogu postići i više".

Šibenik je pustio Schildenfelda da već od proljeća nastupa za Dinamo, no čini se da s Antom Rukavinom to neće biti slučaj: "Iako se zasad ne zna što će biti s njim, vjerojatno je da će ostati u Šibeniku do ljeta. Hajduk ga želi sada, ali on se ne želi miješati u dogovor između klubova".

Zanimalo nas je kako će se osjećati kad se nađe na terenu u Dinamovom dresu protiv Rukavine u dresu najvećih rivala. "Bez obzira na sve, mi ćemo ostati prijatelji, ali u igri nema popuštanja. Sport je takav da odvoji ljude, ako treba uzeo bih konja i hvatao ga lasom", komentirao je u šali Schildenfeld.

Objasnio je kako je protiv Rukavine igrao na treningu, ali je tamo bila opuštenija atmosfera, no tvrdi kako neće biti nikakav problem igrati protiv prijatelja i bivšeg suigrača te još jednom dodaje kako je Dinamovac od malih nogu i raduje se nastavku karijere u plavom dresu.

M.Č.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara