Schumacher: Ne planiram povratak u F1, ali tko zna što će biti

Schumacher: Ne planiram povratak u F1, ali tko zna što će biti

Totalsport
Foto: AFP

NAJTROFEJNIJI vozač svih vremena kada su u pitanju utrke u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher, otvorio je dušu u razgovoru za Bild.

"Ponekad mi se čini da nisam voljen. Objašnjavam si to čestim pobjedama i činjenicom da je uspješna osoba često žrtva svojih postignuća. Nešto slično kao u primjeru Bayernovih nogometaša",  započeo je ponajbolji vozač svih vremena.

O povratku:

"Do kraja godine sanirat ću ozljedu vrata i biti ponovno spreman za vožnju. Ali, ne moram se ja nikome objašnjavati. Na svoje umirovljenje gledam na jednak način kao i prije tri godine, no neću donositi nikakve konačne odluke. Sretan sam životom kojeg trenutačno vodim, ne planiram povratak u Formulu 1, međutim, tko zna što će se dogoditi."

O nesreći Felipea Masse:

"Mogao je poginuti. Vidjelo se da nije sve kako treba, pa je strah bio opravdan. Nije reagirao, samo je nastavio ravno voziti. Kada je udario u zid sledila mi se krv u žilama."

O riziku:

"Kada taj dan dođe, dođe. Svak se mora zapitati što riskira i što time dobiva. Što me toliko veseli da sam spreman sve staviti na kocku. Da se meni rizik ne sviđa sigurno nikada više ne bih sjeo za upravljač bolida Formule 1, ili motocikla i karting vozila."

O povlačenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam završiti, sve sam već osvojio. Koja je razlika između sedam ili osam naslova svjetskoga prvaka, ili u tri-četiri pobjede više? Nikakva. Nedostajalo mi je snage i energije, posljednje dvije sezone odvozio sam na granici, morao sam se svakodnevno tjerati na trening."

O bogatstvu:

"Imam toliko novaca koliko kao dijete nisam znao niti izgovoriti. Toliko da sam financijski neovisan i da se zajedno s obitelji ne moram brinuti oko toga. Priznajem, to je lijep osjećaj."

O milijunskim donacijama:

"Činimo to jer smo svjesni privilegiranosti i jer želimo nešto vratiti."

O javnom mišljenju:

"Možda će čudno zazvučati, ali kada bih slušao tuđa mišljenja onda ja ne bih bio ja."

O postignućima:

"Temelj svega mi je sportski uspjeh kojem je kumovalo nekoliko stvari. Naravno, talent, podrška roditelja, ljudi koji su mi pomagali kada moji roditelji to više nisu mogli i vjerojatno rad s pravim ljudima. Sve je to na kraju zapravo - sudbina", zaključio je pobjednik 91 utrke iz 250 nastupa i sedmerostruki svjetski F1 prvak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara