Schumacher: Želim ponovo biti najbolji

Schumacher: Želim ponovo biti najbolji

PREMDA će u utorak proslaviti 37. rođendan Michael Schumacher i dalje je prepun motiva i volje za osvajanje novih trofeja.

Vlasnik sedam naslova svjetskog prvaka u formuli 1 i najstariji aktivni pilot u F1, želi se vratiti na pobjednički tron.

"Nadam se daleko boljoj sezoni. Želim ponovo biti na najbolji. Atmosfera u momčadi je sjajna, kockice se idealno slažu, a na svakom koraku se osjeća pobjednički duh." - kazao je Schumcher iza kojeg je depresivna sezona u kojoj su dominirali Renault i McLaren, dok su njegov Ferrari morao zadovoljiti mrvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza nas je teška godina u kojoj su rezultati bili daleko ispod očekivanja. No moramo gledati u budućnost." - dodao je Schumacher koji je tijekom karijere upisao 84 Grand Prix pobjede, 142 puta se uspinjao na postolje, a ukupno je osvojio 1.248 bodova.

"Schumi" je porušio praktički sve rekorde koje je mogao, a u idućoj sezoni imat će veliki izazov - do sada su tek tri vozača osvajala naslov sa 37 godina i stariji. Posljednjem je to uspjelo Alainu Prostu 1993. godine sa 38 godina starosti. Mario Andretti je također imao 38 godina kada je 1978. godine postao svjetski prvak, dok je Jack Brabham svoj treći naslov osvojio kada je imao 40 godina (1966).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara