Scola: Laštio sam parket i dodavao lopte na finalu kada je Divac istrgnuo hrvatsku zastavu

Foto: AFP

LUIS SCOLA, argentinski košarkaš i sjajna "četvorka" Houston Rocketsa otkrio je kako je kao dječak čistio parket i bio "ball boy" na SP-u u Argentini kada je slavlje jugoslavenske reprezentacije nakon pobjede u finalu zasjenio incident s hrvatskom zastavom, koju je Vlade Divac istrgnuo iz ruke gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam samo 10 godina i nisam bio upućen u unutrašnje političke probleme Jugoslavije, niti sam znao da postoji nekoliko naroda u toj zemlji. Kada sam došao kući, otac, koji je također gledao utakmicu i incident, objasnio mi je pozadinu i zašto se to dogodilo. Tijekom godina, događaj s tog finala poprimio je takvu dimenziju, ali nisam mogao ni sanjati da svjedočim nečem tako velikom." otkrio je Scola u Los Angelesu reporteru Croatian soccer reporta.

Scolu je duboko potresa aktualni dokumentarac o Draženu i Divcu: "Gledao sam dokumentarac "Nekoć braća" i mislim da je fantastičan. Nisam ga mogao prestati gledati, a na pojedinim dijelovima sam plakao. Igrao sam u Europi 10 godina i nakon što sam tamo proveo toliko mnogo vremena, teško se ne poistovjetiti se sa svim tim igračima." objasnio je Scola, koji ove sezone odlično igra za Houston uz prosječnih 19 koševa i 8 skokova po utakmici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara