Sharbini: Ispričat ću se treneru i suigračima, iako sam bio tretiran kao igrač viška

Sharbini: Ispričat ću se treneru i suigračima, iako sam bio tretiran kao igrač viška

NAKON što ga je Dražen Ladić zbog neposluha tijekom priprema U 21 reprezentacije u Umagu, kada je Anas Sharbini odbio ući u igru revoltiran jer je u međusobnom ogledu bio jedina pričuva, zaobišao za prijateljski ogled s reprezentacijom BiH, zatraživši pri tome i ispriku, mladi veznjak oglasio se priopćenjem. U njemu je iznio svoje žaljenje zbog nesmotrenog poteza, ali je ukazao na neke, u najmanju ruku, čudne odnose u našoj mladoj selekciji.

"Smatram potrebnim obratiti se javnosti u svezi nedavnog događaja na okupljanju U21 reprezentacije. Od kada znam za sebe igram nogomet. Bio sam članom raznih selekcija i reprezentacija u svim mlađim kategorijama. Sudjelovao sam na brojnim turnirima, u Hrvatskoj i inozemstvu. U posljednje dvije sezone, uslijed raznih okolnosti, u mojem klubu HNK Rijeka imao sam vrlo malu minutažu. Kada sam dobio poziv za okupljanje U21 reprezentacije, jako sam se razveselio što ću napokon zaigrati. Na okupljanju se pojavilo 23 igrača, trener ih je podijelio u dvije momčadi po 11, a ja sam ostao taj 23-ći viška. U tom momentu, strašno sam se razočarao, rastužio i pokupio se kući. Da sam pogriješio, shvatio sam gotovo odmah. No, bilo je prekasno. Od tada, snosim posljedice i spreman sam ih i dalje snositi. Želio bih napomenuti da sam ja samo želio igrati. Poštujem suigrače, poštujem trenerov odabir, no poštujem i sebe i uvjeren sam da vrijedim. Naravno da trener očekuje moju ispriku, kako njemu tako i momčadi, i naravno da ću to ja i učiniti prvom prilikom. Od sutra ću raditi još bolje, na svakom treningu i utakmici za svoj klub, dati ću 110 posto, i na taj način truditi se dobiti poziv za sljedeću utakmicu reprezentacije. Ako do toga dođe, u što ne sumnjam, dobiti ću priliku ispričati se treneru i momčadi, gledajući ih u oči, a ne putem medija ili telefona", stoji u priopćenju Anasa Sharbinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se kapetan Rijeke ponio neprofesionalno, tu nema nikakvih dvojbi. No, isto tako je čudno da se na klupi našao igrač koji je uz Luku Modrića obilježio početak prvenstva. Izborniku Draženu Ladiću nije prvi puta da se našao u sukobu sa svojim izabranicima: sjećamo se slučaja mladih hajdukovaca Tomislava Bušića, Drage Gabrića i Jurice Buljata, koji su ostali neugodno iznenađeni njegovim ignoriranjem. Vratimo li se još korak dalje u prošlost, sjetit ćemo se i upornog previđanja dobrih igara Josipa Tadića i Ivana Rakitića. No velika je razlika što su u prvom slučaju čelnici Hajduka oštro reagirali na takvu Ladićevu politiku, zaprijetivši i bojkotom naše mlade nacionalne selekcije, dok se u Sharbinijevom slučaju nitko iz njegovog kluba nije oglasio. Čak niti trener Zlatko Dalić, Ladićev pobočnik koji je Sharbiniju postavio ultimatum kada je mladi nogometaš odbio produžiti ugovor.

"Ili tribine, ili prihvaćanje novih uvjeta", kazao je tada tek postavljeni trener Rijeke. Otišao je i korak dalje ponudivši Sharbiniju mjesto u mladoj reprezentaciji i kapetansku vrpcu ukoliko produži ugovor, što je, dojma smo, veći odraz neprofesionalnosti od onog koji je iskazao nestanšni 19-godišnjak, kojega se nakon dvije dobre utakmice vabilo kapetanskom trakom i sigurnim mjestom u nacionalnoj selekciji. Dalić sada mudro šuti, a dojma smo da je trebao šutiti i prije.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara