Sharbini: Ladić se ne bavi nogometom!

Sharbini: Ladić se ne bavi nogometom!

ATMOSFERA u našoj mladoj reprezentaciji već je duže vrijeme kaotična. Izbornik Dražen Ladić nikako da pohvata konce autoriteta, a u vrtlogu zbivanja u kojem se našao, sve češće odlazi iz krajnosti u krajnost. Anas Sharbini i dalje je na piku, a drugo se i ne može očekivati nakon silnih prepirki kojima je zajedno s izbornikom šokirao javnost. Ladić je Sharbinija odlučio izostaviti s popisa mladih reprezentativaca za ključne kvalifikacijske susrete za EP, protiv Albanije i Italije.

Razlog?

"Anas Sharbini nije prestar, i vi to jako dobro znate. Njegove su igre u posljednje vrijeme slabije i samo zbog toga nije na popisu. No, to ne znači da u budućnosti neće biti".

Treba li izbornikovim riječima uopće nešto dodati? Možda jedino da svi skupa znamo kako njegova odluka nema veze s Anasovom formom koja je u posljednje vrijeme, uzgred rečeno, bolja nego kad je zaslužio poziv za odlazak na Euro s Bilićevom delegacijom.

Tim je potezom Bilić nepovratno i do kraja srozao Ladićev autoritet pa ne čudi što se prilikom Ladićevog izlaganja umiješao u priču. Nakon što je kurtoazno pojasnio važnost mlade reprezentacije, kao poligona za seniorski pogon i prisjetio se dana koje je proveo kao izbornik iste, u rukavicama je rekao ono najbitnije; da će na njegovom popisu ipak biti mjesta za igrače kojih se Ladić odrekao, naravno, ukoliko  procjeni da su mu potrebni. Nedvojbeno je koga je Bilić imao u vidu (kompletan monolog pogledajte na Video Indexu).

Kada smo kontaktirali Anasa Sharbinija, on još uvijek nije bio upoznat s novonastalom situacijom. Prenijeli smo mu izbornikove riječi, a nakon kratkotrajnog šoka, riječki je kapetan razočarano procijedio:

"Uopće ne znam što bih vam rekao... Ne znam, sasvim je očito da izbornik Ladić ima nešto protiv mene. Smatram da zaslužujem biti u reprezentaciji, ali na izborniku je da odluči. No, on će također snositi posljedice za svoje rezultate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se gospodin Dražen Ladić bavi nekim drugim poslom, a ne nogometom. Ovim putem poželio bih mu puno sreće u tome što radi, ali prilično sam siguran da ne radi u dobrobiti hrvatskog nogometa. Neka javnost procjeni treba li nam takav izbornik", završio je Sharbini.

Badelj i Tadić na popisu (osim ako sami drugačije ne odluče)

Njegov izostanak u svakom slučaju bit će sasvim sigurno golem hendikep za mladu reprezentaciju kojoj trebaju dvije pobjede da se kvalificira u drugu rundu kvalifikacija za EP. Iz deset kvalifikacijskih skupina, prve momčadi te četiri najbolje druge iz svake skupine idu u drugi krug, da bi se potom sedam ekipa, plus domaćin Švedska, kvalificiralo na EP. Prođe li mlada hrvatska reprezentacija prvu rundu, bit će još šanse za Anasa. Ukoliko ne uzmemo šest bodova iz susreta s Italijom i Albanijom, Sharbini se može nadati jedino novom licu na klupi ili pak stalnom protektoratu izbornika Bilića.

Izbornik Ladić nakon objave kandidata osvrnuo se i na slučaj Dinamo. Tenzije su se očigledno smirile jer su Milan Badelj i Josip Tadić na njegovom popisu. Osim ukoliko (opet) sami drugačije ne odluče.

"S predstavnicima Dinama sam razgovarao i nema više potrebe razvlačiti tu priču. Igrači su tu najmanje krivi. Kao sportaš se uvijek nadam, pa se tako nadam da će se ovaj put dvojac odazvati", poručio je Ladić.

Vratari: Ježina (Zadar), Kelava (Dinamo)
Braniči: Rodić (S. Belupo), Šimek (Varteks), Vida (Osijek), Pamić (Red Bull), Strinić (Hajduk), Kulušić (Šibenik), Ipša (Midtjylland), Maloča (Hajduk), Prahić (Varteks)
Vezni red: Badelj (Dinamo), Jajalo (S. Belupo), Dinjar (Terek), Kerić (Slovan), Tomasov (Zadar), Ljubičić (Eintracht), Iličević (Grüther Furth)
Napadači: Bušić (Hajduk), Tadić (Dinamo), Smrekar (Varteks)

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara