Siemens otkazao Dinamu; tvrdi da razlog nisu loši rezultati

TVRTKA Siemens d.d. objavila je danas da neće obnoviti sponzorski ugovor sa zagrebačkim nogometnim prvoligašem Dinamom, koji istječe u rujnu ove godine.

"Nakon završetka dvogodišnjeg sponzorskog ugovora između NK Dinama i Siemensa d.d., koji istječe 1. rujna 2005., tvrtka Siemens d.d. neće ga obnoviti. Odluka o prekidu sponzorskog ugovora nije proizašla iz sportskih rezultata i plasmana koji je klub zauzeo u Hrvatskoj nogometnoj ligi, nego je donesena na osnovu temeljite procjene dvogodišnje investicije u taj sponzorski paket. Analize i predviđanja daljnjeg financijskog ulaganja u klub, koje je tvrtka izradila, ne pokazuju svoju opravdanost, niti bi bila u skladu s realnim trenutačnim vrijednostima na domaćem sponzorskom tržištu", navodi se, uz ostalo, u današnjem priopćenju Siemensa d.d.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se dodaje kako će Siemens d.d. nastaviti ulagati u kulturne, humanitarne i sportske projekte, te projekte namijenjene jačanju društvenih i poduzetničkih aktivnosti u Hrvatskoj.

Siemens d.d., na čijem je čelu donedavno bio predsjednik Dinama Mirko Barišić, bio je najjači sponzor zagrebačkog kluba. Prema informacijama objavljenim u tisku, vrijednost sponzorskog ugovora bila je dva i pol milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara