Šimić: Deset utakmica u Milanu vrijedi više nego sto u drugom klubu

NAŠ REPREZENTATIVNI branič Dario Šimić proljetos je produžio ugovor s Milanom do 2008. godine, a društvo u jednom od najjačih i najatraktivnijih europskih klubova pravit će mu čak tri Brazilca koja ćemo 17. kolovoza imati priliku vidjeti na Poljudu. Stoga nema našeg igrača koji može bolje posvjedočiti o istinskoj snazi brazilskog reprezentativnog trojca, ali i o slabostima pojedinih Carioca.

"S Ronaldom sam igrao u Interu i mogu reći da nije bio toliko radišan kao ovi Brazilci u Milanu. Kao da je malo zabušavao na treninzima. No, u svoje vrijeme bio je najbolji igrač na svijetu. Sada je ne nekih 70 - 80 posto od nekadašnje moći, igra više na iskustvo i rutinu, no još uvijek može iznenaditi i uništiti svaku obranu." - kazao je Dario o svom nekadašnjem suigraču.

O značaju milanskih Brazilaca ne treba previše govoriti jer su imena Kaka, Cafu i Dida garancija kvalitete svake momčadi.

"Kaka je strašno brz i izdržljiv, kompletan igrač, jedan od najboljih na svijetu. Na treninzima uvijek daje maksimum. On je Milanovo blago. Dida je profesionalac od glave do pete, a svaki dan radi kao da je početnik. Raspon ruku mu je preko dva metra, za mene je on najbolji vratar svijeta. Za Cafua bih rekao kako zaista sve radi sa smješkom. Svaki slobodan trenutak je u teretani, pa nije slučajno da mu na njegovoj poziciji nema premca u svijetu.

Adriano je, pak, u ovom trenutku sigurno najbolji napadač na svijetu. Jak, eksplozivan, sa strašnom lijevom nogom. Dolazi njegovo vrijeme, kako u Interu, tako i u brazilskoj reprezentaciji. Butinu u srijedu čeka najteže iskušenje u karijeri." - rekao je Šimić.

Iako naš proslavljeni reprezentativac neće biti u udarnoj Cicinoj postavi, tvrdi kako ga to ne zamara previše. Na takvu je situaciju naviknuo i u Milanu, koji će se u nedjelju na svom terenu s Juveom boriti za Trofej Berlusconi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više izgleda za igranje imam kad smo s trojicom u obrani. S obzirom na to da Milan u sezoni očekuje više od 50 službenih utakmica, nadam se da ću dobiti šansu i u obrani četvorice. Osjećam se odlično, i da vam pravo kažem, ne razbijam glavu time hoću li pojedinu utakmicu igrati ili biti na klupi." - kazao je Dario novinaru Jutarnjeg lista.

S obzirom na platežnu moć Milana, za koji je poznato kako ne štedi na svojim zvijezdama, nije se ni za čuditi ovakvim Šimićevim izjavama.

Dario se osvrnuo i na svog kolegu Roberta Kovača, koji karijeru nastavlja u talijanskom Juventusu.

"Za malu Hrvatsku je odlična stvar što ima dva nogometaša u dva najveća talijanska i ponajveća svjetska kluba. Skrećem pozornost javnosti da 10 utakmica u Milanu ili Juventusu možda vrijedi više nego 100 u nekom drugom klubu." - ustvrdio je Šimić.

Iako su mnogi razočarani što na Poljudu neće vidjeti ponajboljeg svjetskog napadača Ronaldinha, koji je novčano vrijedi više od cijele prve momčadi Hrvatske, Šimić je istaknuo kako bi Brazilci i bez njega trebali biti mamac koji će napuniti Poljud.

"Nama bi pozitivan ishod te utakmice bio nemalo ohrabrenje pred završnicu kvalifikacija za SP." - zaključio je Šimić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara