Šimunić bacio rukavicu Austrijancima: Neka se javi onaj tko je bolji tehničar od mene

U AUSTRIJSKOM kampu u Stegersbachu hrane se vjerovanjem da hrvatska obrana igra dobro u zraku, ali loše po zemlji, pa izbornik Josef Hickersberger forsira uvježbavanje niskih lopti prema našem kaznenom prostoru. Josip Šimunić, jedan od prozvanih, u svom stilu poslao je odgovor prema Balance Resortu u kojem borave naši protivnici:

"Onaj tko ima bolju tehniku od mene neka se javi! A ja vam odgovorno tvrdim da nitko nema bolju tehniku, ja sam najbolji.", ispalio je Šimunić, a njegov je odgovor stotinjak je novinara zgužvanih u hrvatskoj press bazi, popratilo gromoglasnim pljeskom.

"Nikad nikog nismo podcjenjivali, pa ni Austriju"

"Nikoga ne podcjenjujemo, to smo pokazali u kvalifikacijama. Otkako sam član ove reprezentacije nismo nikada podcijenili neku momčad. Austrijance pogotovo nećemo podcijeniti. Gledali smo jutros DVD, posebno smo markirali prekide, kretanja njihovih veznjaka, način na koji vratar izlazi, i kretnje napadača. Znamo jako puno o Austriji, međutim, ipak smo više koncentrirani na našu igru. Prošli smo kroz tešku kvalifikacijsku grupu u kojoj su bile Engleska, Makedonija i Rusija. To je znak da smo ipak dobra reprezentacija.", nadovezao se Šimunić.

"Hoffer i Linz su nezgodni, ali imamo i mi napadača kojih se oni trebaju bojati"

Hoffer je jako brz napadač i bit će vam teško igrati protiv njega, primijetio je austrijski kolega.

"Kako da vam odgovorim na ovo pitanje? Rekao sam da nikoga ne podcjenjujemo, ali ipak smo mi favoriti. Imamo kvalitetu, a osobno sam igrao protiv puno napadača, poznajem Hoffera, i Linz je jako dobar, vjerujem da su opasni. Ako ćemo secirati, imamo i mi puno igrača kojih se oni trebaju bojati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo raditi glupe prekršaje zbog Ivanschitza i sudaca"

Je li vas izbornik upozorio na ponašanje u kaznenom prostoru, na bespotrebna i opasna potezanja?, bilo je sljedeće pitanje.

"Svjesni smo da Austrija igra kod kuće, prirodno je što će imati kredit. To se pokazalo  u Njemačkoj i u Portugalu. Pričali smo o tome da ne smijemo dopustiti glupe prekide, Ivanschitz je sjajan izvođač prekida i radit ćemo što je moguće manje prekršaja."

"Dolaze nas bodriti moj ujak, rođaci i puno Hrvata, ali se ipak nećemo osjećati kao domaćini"

Koliko će vam značiti velika podrška hrvatskih navijača koji žive u Beču?

"U Beču imam ujaka i neke rođake te puno prijatelja. Znam da će nas doći bodriti puno Hrvata, ali mi ovdje ipak nismo domaćini i sumnjam da ćemo se tako osjećati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara