Šimunić: Ne mogu odlučiti je li mi veći gušt igrati za Herthu ili Hrvatsku

Šimunić: Ne mogu odlučiti je li mi veći gušt igrati za Herthu ili Hrvatsku

JOSIP ŠIMUNIĆ, branič Her, gostovao je kao sugovornik na on-line izdanju ZDF televizije.

Razgovor je počeo s pitanjem o preobražaju Herthe ove sezone. Berlinska momčad je trenutačno na četvrtom mjestu ljestvice sa 55 bodova, s tim da imaju utakmicu manje koju moraju odraditi u nedjelju kod Hamburga. Trenutačno je na prvom mjestu Wolfsburg sa pet bodova više.

"Naša igra je iznimno ekonomična. Ne treba nam mnogo prilika da bi dobili utakmicu. Isto tako, naša je snaga jaka i energična obrana. Ne želim time glorificirati sebe, ali zadnji red je stvarno veliki plus naše momčadi", rekao je Šimunić.

Potom je pred obrambenog igrača Herthe postavljena usporedba berlinske momčadi i hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strahoviti je gušt biti i u Herthi i u Hrvatskoj. Atmosfera je predivna u oba slučaja i ne mogu izdvojiti jednu stranu kao bolju. Na sve to se nadograđuju i dobri rezultati."

Dobiva se dojam da ste pravi vođa nove generacije Herthe. Imate snagu biti vođa?

"Ne znam, ali tako su krenule stvari u klubu. Volim imati kontakt s navijačima, vidim da me suigrači poštuju. Mogu reći da u posljednje vrijeme čitam neke knjige u kojima američki sportaši navode svoje detalje karijera i to njihovo iskustvo mi daje mnogo snage, ali i pravac u kojem se moram kretati. Motiviraju me za svaku novu utakmicu i imam strahovitu želju za uspjehom s Herthom", zaključio je Šimunić.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara