Šimunić: Ne znam zašto su se berlinski uličari okomili na mene, dokazat ću da sam nevin

Šimunić: Ne znam zašto su se berlinski uličari okomili na mene, dokazat ću da sam nevin

HRVATSKI reprezentativac Josip Šimunić, igrač bundesligaša Herthe, kojeg su akteri umiješani u kladioničarsku aferu optužili da je i on sudjelovao u namještanju utakmica, izjavio je kako je ogorčen, te da ne zna zašto su izabrali baš njega.

“To su idioti nad idiotima, u životu nisam sreo nikog prljavijeg. Istina je da sam prije nekoliko godina svratio u taj famozni kafić, King, okupljalište berlinskih Hrvata u središtu Berlina, jer uvijek mi godi druženje s našim ljudima i razgovor na našem jeziku. Svratio sam dva-tri puta, jednom i s tom dvojicom kolega iz kluba, koje oni sada podmeću da bi, tobože, monstruozna konstrukcija bila uvjerljivija.” - izjavio je Šimunić u intervjuu za Sportske novosti dodajući kako nikako nije mogao znati što se tamo “kuha”.

Hrvatski reprezentativac dodao je kako braću Šapina ne poznaje osobno već površno, te da će unajmiti odvjetnike i pokrenuti sudsku tužbu. Tužbu sprema i Hertha koja želi zaštititi svoje nogometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Prevladat ću nepravdu, dokazati da nisam kriminalac i neću odustajati u tom procesu dok kriminalci ne dobiju ono što su zaslužili. Ne bih na išta nečasno ni pomislio, a kamoli se u to upustio” - tvrdi naš reprezentativac, te dodaje kako jedva čeka okupljanje reprezentativaca, jer se s njima osjeća najugodnije.

“Oni su pravi ljudi i Hrvati, za razliku od berlinskih uličara koji su me pokušali uništiti, nastojeći spasiti sebe” - ljut je Šimunić zašto su izabrali baš njega.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković uplitanje Šimunića u kladioničarsku aferu ocijenio je nevjerojatnim. Tvrdi kako ne poznaje korektnijeg i pristojnijeg sportaša od Šimunića.

S tom ocjenom se slaže i izbornik hrvatske reprezentacije Cico Kranjčar, koji je rekao kako ne vjeruje da je Šimunić okaljao obraz.

Šimunića su braća Milan, Filip i Ante Šapina, uhićeni zbog upletenosti u veliku aferu namještanja nogometnih rezultata na kladionicama, optužili da je također umiješan u namještanje utakmica, zajedno sa dvojicom suigača Alexanderom Mandlungom i Nandom Rafaelom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara