Šimunić zadobio rapturu mišića, upitan za Kazahstan

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NASTUP Josipa Šimunića u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije za SP protiv Kazahstana upitan je, ne i isključen.

Potvrdio je to jedan od liječnika hrvatske reprezentacije dr. Jurica Rakić, koji se u ponedjeljak telefonski čuo sa stoperom njemačkog Bundesligaša Hoffenheima.

"U ponedjeljak ujutro Josip je bio na pregledima. Pokazalo se da je zadobio lakšu rupturu mišća u listu noge", prenio je Totalsportu Rakićeve riječi glasnogovornik HNS-a Davor Gavran.

Rakić tvrdi da ozljeda takvog tipa obično iziskuje oporavak u trajanju do triju tjedana. Šimunić ipak ima saznanja da se radi o blažem tipu napuknuća, te je opći zaključak da je legitimno očekivati oporavak 31-godišnjeg stopera za dvoboj protiv Kazahstana 14. listopada u Astani.

Prema informacijama iz HNS-ove liječničke službe, Šimunić ovaj tjedan neće trenirati. Umjesto toga doputovat će u Rovinj, gdje će provoditi terapije pod nadzorom berlinskog fizioterapeuta Thomasa Sennewalda, jednoga od vanjskih suradnika HNS-a.

Šimunić se ozlijedio tijekom prvog poluvremena utakmice u Berlinu između svoga novog (Hoffenheim) i bivšeg (Hertha) kluba. Gosti su slavili 5-1 pobjedu, a Šimunić je u poluvremenu ostao u svlačionici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara