Sinjani tužni zbog smrti Mladena Delića, Primorac uputio brzojav sućuti

VIJEST o smrti Mladena Delića u njegovom rodnom gradu Sinju primljena je s tugom.

Posebno su mu zahvalni u Viteškom alkarskom društvu, čiji je bio član, kao i u nogometnom klubu "Junak", gdje je igrao nekoliko godina prije Drugoga svjetskog rata.

U Alkarskom društvu posebno ističu Mladenom doprinos pripremama i održavanju proslave 250. jubilarne Sinjske alke 1965. godine, koju je Mladen prvi puta prenosio na televiziji, a prije toga je dvije Alke je prenosio na radiju.

Taj poznati i proslavljeni sportski novinar i reporter nastavio je alke prenositi na televiziji sve do 1971. godine, a zatim u samostalnoj državi Hrvatskoj 1991., 1992. i 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Upravi VAD-a odlučili su odati posljednju počast svom članu nazočnošću izaslanstva na pokopu, a nogometaši "Junaka" danas će mu na početku utakmice drugoga kola Kupa Županije splitsko-dalmatinske koja se poslije podne igra u Sinju, minutom šutnje odati počast.

Ministar Primorac izrazio sućut kćeri Madena Delića

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac uputio je kćeri Madena Delića, Dunji, bezojav sućuti u povodu smrti legendarnog TV komentatora.

"Odlaskom našeg Mladena hrvatski je šport izgubio svog legendarnog glasnogovornika i tumača čije će neponovljive reportaže zauvijek ostati u našem sjećanju i biti inspiracija i uzor generacijama športaša i športskih novinara", stoji u brzojavci ministra Primorca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara