Široki 15., Marinelli 19 u slalomu

MLADI hrvatski skijaš Tin Široki osvojio je 15., a Danko Marinelli 19. mjesto u slalomu, posljednjoj alpskoj disciplini, na 6. olimpijskom festivalu mladih na Bledu.

Nadareni petnaestogodišnji Široki, koji ove godine nije uspio završiti niti jednu od tri slalomske vožnje, zbog čega je i imao startni broj 90, postigao je u prvoj slalomskoj vožnji u Kranjskoj Gori 28. vrijeme.

Danko Marinelli, koji je startao kao 42. napravio je u prvoj vožnji veliku grešku jer se gotovo zaustavio pet vratiju prije cilja što mu je odnijelo više od sekunde pa i nije mogao postići bolji plasman od 29. mjesta. Drugu vožnju u kojoj su naši skijaši startali kao 2. i 3. odvozili bez vidljivijih grešaka, pa je Tin Široki u konkurenciji 93 natjecatelja zauzeo 15., a Danko Marinelli 19. mjesto. Pobjednik je Norvežanin Lars Mikkel Bjoerge ispred Čeha Kristofera Kryzl i brata blizanca Monsa Bjoerga.

Od hrvatskih predstavnika, posljednjeg natjecateljskog dana nastupili su i naši nordijci u mješovitoj štafeti na 4 X 5 kilometara. Naša je štafeta u sastavu Lorena Malec, Alen Kufner, Krunoslava Kauzlarić i Pavle Kruljac, zauzela predposljednje 18. mjesto, zaostavši iza pobjedničke Ruske štafete za 8 minuta i 47 sekundi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno bolje nije prošao ni najmladji klizač na EYOF-u, četernaestogodišnji Josip Gluhak, koji je poslije kratkog programa bio posljednji 22., a danas iako je korektno izveo slobodni program, nije uspio preskočiti niti jednog klizača. Pobjednik je Rus Sergej Dobrin ispred Francuza Yannicka Ponsera i Njemca Radomira Soumara.

Tako su mladi hrvatski sportaši završili natjecanje na 6. EYOF-u sa zlatnom medaljom u veleslalomu Ane Jelušić. To zlatno odličje mlade Riječanke svrstalo je Hrvatsku u konkurenciji 41. zemlje, na visoko osmo mjesto po broju osvojenih odličja, koja su osvajali samo sportaši iz 14 zemalja. Iza nas ostale su i takve skijaške nacije kao što su Italija, Švicarska i Finska.

Hrvatsku zastavu na svečanom zatvaranju, odlično organiziranog 6. zimskog EYOF-a nosila je nordijka Lorena Malec, a sljedeći zimski EYOF održat će se za dvije godine u Švicarskom Montreju mjestu pokraj Siona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara