Sjajan dokumentarac o Peleu na ZagrebDoxu

"PELE FOREVER", film je o najvećem nogometašu svih vremena. Fascinanatna karijera nenadmašnog Edsona Aranatesa de Nascimenta te njegov buran i slatki život ovim su ostvarenjem dobili dostojan filmski spomenik, koji je nagrađen prošle godine na filmskom festivalu u Cannesu.

Film otkriva dosad nepoznate podatke iz života "Kralja nogometa", a navest ćemo tek par. Kao devetogodišnji dječak, Pele se zavjetovao da će ocu, koji je 1950 plakao kada je Brazil izgubio na Svjetskom prvenstvu, priuštiti radost osvajanja Prvenstva. Pele je zavjet ispunio poslije osam godina, kada je bio glavna zvijezda prvenstva, koje je Brazil osvojio.

Slijedeće godine je morao služiti vojni rok, kao i svi ostali brazilski građani. Nakratko je napustio pušku i stražarsku dužnost uz ogradu vojarne samo kada je za brazilsku vojsku nastupio na Južnoameričkom Kupu vojnih snaga, koji je Brazil osvojio, naravno, zahvaljujući upravo Peleovoj virtuoznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za potrebe filma pretraženo je 70-ak arhiva, uzeto 150 izjava Peleovih prijatelja, suigrača, članova obitelji, prikazano 450 njegovih golova, 3000 fotografija i 1500 novinskih isječaka!
Ili kao što sam Pele kaže: "Ovaj film je autentična Biblija mog života".

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara