Sjajan uspjeh jedriličara: Trojica Hrvata u finalu Svjetskog kupa

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

U FINALU završnice Svjetskog kupa olimpijskih klasa sutra (subota) u Velikoj Britaniji jedrit će Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, te Tonči Stipanović i Daniel Mihelić u Laseru.

Primjeren kraj ove sjajne sezone hrvatskog olimpijskog jedrenja. Ukoliko Kljaković Gašpić sutra pobijedi regatu u Weymouthu bit će to zaista šlag na kraju.

Kljaković Gašpić u sutrašnje finale ulazi s prvog mjesta. Ivan je pobijedio danas drugi plov dana. Devet bodova prednosti ima hrvatski kormilar ispred Britanca Edwarda Wrighta i 13 ispred Amerikanca Zacha Railey što mu daje solidne izglede da i nakon plova za odličja ostane na broju jedan.

Ta razlika istina nije nenadoknadiva, ali daje osnovu za optimizam uoči zadnjeg dana regate. Ivan je ove godine već slavio jednom u Svjetskom kupu, pobijedio je u francuskom Hyeresu u travnju.

Odličnim i stabilnim jedrenjem u današnja dva plova za Laser napredovali su u poretku Tonči Stipanović i Daniel Mihelić, te se obojica plasirali u finale. Štoviše Stipanović je čak u igri da sutra se popne možda na postolje! Šest bodova dijeli ga od trećeplasiranog Austrijanca Geritzera, a sedam od drugoplasiranog Cipranina Kontidesa. Australac Tom Slingsby osigurao je prvo mjesto. Mihelić se kao posljednji, deseti, ubacio u finale, ima prostora za napredak.

Hrvatske posade klase Zvijezda imale su izvrstan drugi plov danas u kojem su Dan Lovrović i Antonio Arapović bili drugi, a Marin Lovrović i Siniša Mikuličić treći. Za njih je regata završila. Nakon osam jedrenja Lovrović/Mikuličić zauzeli su 13. mjesto, a Lovrović/Arapović 17. Uoči finala prvi su Britanci Percy/Simposon. Mihovil Fantela u RS:X natjecanje je završio na 36. mjestu. Prvi je i dalje Brazilac Santos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara