Sjajan uspjeh jedriličara: Trojica Hrvata u finalu Svjetskog kupa

Sjajan uspjeh jedriličara: Trojica Hrvata u finalu Svjetskog kupa

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

U FINALU završnice Svjetskog kupa olimpijskih klasa sutra (subota) u Velikoj Britaniji jedrit će Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, te Tonči Stipanović i Daniel Mihelić u Laseru.

Primjeren kraj ove sjajne sezone hrvatskog olimpijskog jedrenja. Ukoliko Kljaković Gašpić sutra pobijedi regatu u Weymouthu bit će to zaista šlag na kraju.

Kljaković Gašpić u sutrašnje finale ulazi s prvog mjesta. Ivan je pobijedio danas drugi plov dana. Devet bodova prednosti ima hrvatski kormilar ispred Britanca Edwarda Wrighta i 13 ispred Amerikanca Zacha Railey što mu daje solidne izglede da i nakon plova za odličja ostane na broju jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta razlika istina nije nenadoknadiva, ali daje osnovu za optimizam uoči zadnjeg dana regate. Ivan je ove godine već slavio jednom u Svjetskom kupu, pobijedio je u francuskom Hyeresu u travnju.

Odličnim i stabilnim jedrenjem u današnja dva plova za Laser napredovali su u poretku Tonči Stipanović i Daniel Mihelić, te se obojica plasirali u finale. Štoviše Stipanović je čak u igri da sutra se popne možda na postolje! Šest bodova dijeli ga od trećeplasiranog Austrijanca Geritzera, a sedam od drugoplasiranog Cipranina Kontidesa. Australac Tom Slingsby osigurao je prvo mjesto. Mihelić se kao posljednji, deseti, ubacio u finale, ima prostora za napredak.

Hrvatske posade klase Zvijezda imale su izvrstan drugi plov danas u kojem su Dan Lovrović i Antonio Arapović bili drugi, a Marin Lovrović i Siniša Mikuličić treći. Za njih je regata završila. Nakon osam jedrenja Lovrović/Mikuličić zauzeli su 13. mjesto, a Lovrović/Arapović 17. Uoči finala prvi su Britanci Percy/Simposon. Mihovil Fantela u RS:X natjecanje je završio na 36. mjestu. Prvi je i dalje Brazilac Santos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara