Sjeverna Koreja ostaje na Univerzijadi

IAKO su zbog demonstracija protiv sjevernokorejskih vlasti najavili povlaćenje sa Univerzijade, dužnosnici reprezentacije Sjeverne Koreje odustali su od bojkota natjecanja, nakon što je Sjeverna Koreja izrazila žaljenje zbog nemilih događaja u Daegu.

"Južna Koreja nema kontrolu i zabrinuti smo za sigurnost naših natjecatelja. Ovakva situacija je neizdrživa i razmišljamo o napuštanju Univerzijade," kazao je prvi čovjek delegacije Sjeverne Koreje, Jeon Kuk-man.

Međutim, nakon što je službeni Seoul uputio ispriku situacije se smirila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki skandal dogodio se ovoga vikenda kada su se u Daegu sukobili sjevernokorejski novinari i južnokorejanski demonstranti. Prema policijskom izviješću, barem četvorica sjevernokorejskih sportskih novinara napustili su press-centar i fizički se sukobila sa dvadesetak demonstranata, koji su protestirali protiv sjevernokorejskog režima. Sukob je bio kratak, ali žestok, sve dok oko stotinjak specijalaca nije uvelo red u središtu Daega.

Sjevernorejanci su u zadnji trenutak došli na Univerzijadu jer su tjednima trajali protesti protiv nuklearnog naoružavanja sjevernih susjeda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara