Skok Hrvatske na UEFA rankingu, Dinamo i Hajduk u petak dobivaju protivnike

DVA NOGOMETNA kluba nastavljaju predstavljati Hrvatsku u europskim klupskim natjecanjima.

Kamen Ingrad časno je za ovu sezonu napustio Europu, a Varteks se oprostio kako se već oprostio. Hajduk i Dinamo u petak će dobiti protivnike u nastavku "druge lige" europskog nogometa.

Hrvatsku će, ponajviše zahvaljujući katastrofalnim rezultatima u sezonama 1999/2000 i 2002/2003, iduće godine u Europi predstavljati svega tri kluba. Veliki su izgledi da se već sezonu kasnije vratimo u razred više UEFA-e.

Nakon dosadašnjih rezultata trenutno zauzimamo 21. mjesto, sa zbrojem koeficijenata 16.875. Pozicija dovoljna za tri predstavnika u Kupu UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćemo li zadržati tu poziciju ponajviše će ovisiti o predstojećim rezultatima Dinama i Hajduka, ali i o rezultatima klubova iz država koje su u ovom trenutku korak iza Hrvatske: Rusije i Danske. Posebno je opasna Rusija (trenutno 23. sa zbrojem koeficijenata 16.666), kojoj još tri kluba igraju u Europi, dok su Dancima ispala tri od ukupno pet.

Ispred nas je, za ovu sezonu vjerojatno nedostižna, SiCG, sa zbrojem koeficijenata 19.165.

Ove sezone Hrvatska ima 14. najbolji koeficijent, 3.125. Dinamo je donio 4.5 bodova, Hajduk i Kamen Ingrad po 3.0, a Varteks 2.0. Najbolja je trenutno Škotska s koeficijentom 4.375. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara