Školske športske igre olimpijskog duha 2004.

Od 9. svibnja pa, s manjim prekidom, do 21. svibnja, rovinjsko odmaralište Villas Rubin bit će boravište oko 1800 učenika osnovnih i srednjih škola i oko 300 njihovih pratitelja iz cijele Hrvatske.

Povod okupljanju je Državno prvenstvo školskih sportskih društava u 11 sportova za dječake i 10 za djevojčice, što ga pod nazivom "Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2004.", organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatski školski športski savez.

Sudionici natjecanja su pobjednici u pet regija, na koliko je prigodno podijeljena Hrvatska: Istok, Zapad, Centar, Jug i Zagreb, a natjecanja će se biti u istarskim mjestima Buzetu, Labinu, Lovreču, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju, Taru, Umagu i Višnjanu, te u Rijeci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportom neće biti zaokružene sve aktivnosti, niti će pak mali sportaši biti izolirani od sredina u kojima se nakratko zateknu. U nekim mjestima školarci pripremaju svojim vršnjacima zabavne programe, a bit će i prigoda za upoznavanja nekih posebnosti Istre. Tako je planiran posjet glasovitoj Zvjezdarnici Višnjan, Etno parku Boškarin i špilji Beredin pokraj Nove Vasi.

(Hina)xdd xad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara