Škoti i McLeish priželjkuju čudo

U ŠKOTSKOJ vlada prava nogometna groznica uoči sutrašnje odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Euro 2008 protiv Italije.

Hampden Park u Glasgowu bit će sutra poprište "utakmice stoljeća" za škotsku reprezentaciju, koja bi eventualnom pobjedom nad Italijom osigurala nastup na Europskom prvenstvu, a Talijanima bi, u tom slučaju, najvjerojatnije zatvorila vratara smotri izabranih nogometnih vrsta Starog kontinenta.

Uoči utakmice, škotski izbornik Alex McLeish pozvao je svoje nogometaše da odigraju utakmicu karijere.

"Imamo pravo maštati i sanjati o pozitivnom rezultatu za nas, koji bi, kada bi se dogodio, bio vrhunac moje karijere. Ukoliko ne uspijemo, nitko neće biti razočaran više od samih igrača i nas u stručnom stožeru. Međutim, ne bojimo se neuspjeha. Nadam se da moji igrači mogu odigrati utakmicu života!" - rekao je McLeish.

Dakako, u Škotskoj već neko vrijeme vlada nogometno ludilo. Radio postaje i novine pozvale su navijače da sutrašnji dan u školama i na radnim mjestima provedu u nacionalnim obilježjima.

"U ovoj zemlji svi cijene ono što smo već dosad napravili, i siguran sam da će nas publika podržati, bez obzira na konačni ishod utakmice." - dodao je McLeish.

V.B./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara