Slaven Bilić: Bit ću sretan budu li Grci ovako igrali protiv nas

Tekst: D.R. / M.Č.
Foto: Cropix, Drago Sopta

SLAVEN BILIĆ već se u samom početku afričkog izleta suočio s neugodnostima. Nakon što je sinoć ostao bez prijevoza nakon otvaranja SP-a, pa se morao snajohanesburškom ći u kaosu, činilo se i da nije stigao u Port Elizabeth na susret Grčke i Južne Koreje. No, glasnogovornik HNS-a Davor Gavran napokon je javio da je izbornik živ i zdrav, te da je odradio posao na Nelson Mandela Bayju.

"Ne vidim čemu dizanje tolike medijske pompe oko nečega što je obična izmišljotina. Izbornik je, zajedno sa svojim pomoćnikom Asanovićem te predsjednikom i glavnim tajnikom HNS-a nazočio utakmici.", odgovorio je Gavran, nakon što su HTV-ovi komentatoriporučili da HNS-ova delegacija nije stigla na utakmicu.

Bilić: Nemamo razloga za strah

Bilić je za Večernji list prokomentirao blijedu partiju izabranika Otta Rehhagela, koji su zaslužili i veći poraz od rastrčanih Korejanaca:

"Razočaran sam njihovom igrom, jako su spori, a glavni igrači (Karagounis, Gekas, Charisteas) im nisu odigrali ništa. Bit ću sretan ako u ovakvom izdanju se predstave i protiv nas u kvalifikacijama, a premda ne vjerujem da će biti ovako loši, nemamo razloga za strah."

A što se događalo sinoć nakon utakmice Južne Afrike i Meksika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je pohodio otvaranje turnira na Soccer City Stadiumu, u društvu predsjednika  HNS-a Vlatka Markovića, GT-a Zorislava Srebrića te svog pomoćnika Aljoše Asanovića. Nakon što je odgledao susret Južne Afrike i Meksika,  Biliću je pobjegao autobus s kojim se trebao vratiti u hotel. Ostao je sam, nasred ceste, u gomili ljudi. Ostatak njegovog društva otišao je u drugom autobusu.

"Došao sam na mjesto gdje me trebao čekati autobus i gdje smo se dogovorili. Međutim, nije nikoga bilo", nervozno je Bilić podijelio moment s reporterom Sportskih novosti, koji mu je pravio društvo.

Izbornik je u press centru pokušao doći do odgovornih ljudi iz Fife, no njihove su prostorije bile prazne. Na stolovima tek - računala. Volonteri su ga sa žaljenjem izvijestili da mu nitko ne može osigurati prijevoz. U masi od 90 tisuća ljudi, i mrklom mraku, pronaći taksi bila je gotovo nemoguća misija.

Udaljenosti u Johannesburgu velike su, pa sukladno tome je i cijena taksi prijevoza ekstremna. Hrvatski novinari, primjerice, za odlazak i povratak sa stadiona u hotel moraju izdvojiti 70 eura. To za izbornika ne bi bio problem, no sveto je pravilo u Južnoj Africi ne izlaziti, a kamoli lutati sam. Taksi je priča za sebe, jer nikada ne možete biti sigurni da ste zaista ušli u "taksi".

Dok je pokušavao riješiti prijevoz, izbornika su prepoznali i neki strani navijači. Nije se odbio slikati s njima, iako je nervoza bila sve veća. Ni njemu nije bilo jasno kako ga je Fifa mogla ostaviti na cesti.

"Idem sada, valjda ću se snaći u toj gužvi", poručio je Bilić novinaru i odlutao u noć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara