Slaven Bilić novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Slaven Bilić novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

U RUSANOVOJ ulici u Zagrebu, u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) oko 13 sati službeno je objavljena odluka Izvršnog odbora HNS-a koji je dosadašnjeg trenera U-21 reprezentacije Slavena Bilića imenovao novim izbornikom hrvatske nacionalne vrste.

>>> Marković: Naučili smo na uspjeh, Biliću neće biti lako

>>> Izbornik Bilić: Prvi korak je razgovor s Pršom

>>> Asanović: Ne bojimo se, želimo rezultat već protiv svjetskih prvaka

>>> Strani mediji o novom hrvatskom izborniku  

"Ovo je velika čast i obaveza. Svjesni smo svega što stavljamo na kocku, no nudimo kvalitetan rad. Hrvatsku možemo vratiti na put na kojem je bila." - rekao je Bilić nakon izbora.

"Pred nama je težak put u kvalifikacijama, no ne bojimo se. Svaka podrška će nam dobro doći. Hvala medijima i javnosti što su nas prepoznali." - kazao je ukratko Asanović.

Od trojice kandidata za mjesto izbornika u Rusanovoj se ujutro u pratnji Aljoše Asanovića pojavio Slaven Bilić, te je nakon dvosatnog vijećanja 15-orice članova Odbora jednoglasno imenovan nasljednikom Zlatka Kranjčara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilićev bliski suradnik i nadalje bit će Aljoša Asanović. Na pressici je rečeno da bi u radu novog stručnog stožera trebao sudjelovati i Bilićev nekadašnji suigrač u reprezentaciji Robert Prosinečki. Osim Prosinečkog u Bilićev stručni tim ući će i Marijan Mrmić.

Izvršni odbor HNS-a, u kojem je ukupno 19 članova u utorak je zasjedao u brojčano oslabljenom sastavu jer četvorica članova zbog unaprijed dogovorenih obaveza nisu mogli sudjelovati u radu Odbora.

Kako je rečeno na pressici održanoj po donošenju odluke, spomenuta četvorica članova također su jednoglasno podržali Bilićevo imenovanje za izbornika.

Komisija za izbor kandidata (Marković, Srebrić, Galić, Vićan i Uljan) predložila je u ponedjeljak tri kandidata; Slavena Bilića, Branka Ivankovića i Marijana Vlaka.

Prvi zadatak novog izbornika bit će odvođenje reprezentacije na Europsko prvenstvo, odnosno prolazak teške kvalifikacijske skupine s Engleskom i Rusijom.

S.H./I.K.
Foto: S.H.


Imenovanje izbornika očekivalo je 30-tak novinara

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara