Sljeme proslavilo pad Anje Paerson

ANJA PAERSON nije uspjela. Od početka sezone pokušava se vratiti u ritam, pohvatati konce nakon dugo odgađane operacije koljena kojoj se podvrgla  minulog ljeta. Od Zagreba i sljemenske utrke puno je očekivala i isto se nije ustručavala priznati.

Koljeno je bilo natečeno, blokade dio svakodevnice, no prva vožnja trećeg po redu izdanja Snježne kraljice Anji je donijela sjajno drugo mjesto. Zaostatak za čeličnom Marlies Schild bio je velik, ali tu se nije dalo puno napraviti. Niti je bilo previše važno.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u drugoj vožnji koncentracija je popustila i Anja je izgubila vrijeme na gornjem, tvrđem dijelu staze. Pri sredini je nadoknadila i nastavila jurcati prema drugom mjestu. I onda je, pet vratiju do cilje  ravnine izgubila ravnotežu i pala. Sjajna zagrebačka publika, koju su zbog tolerancije nahvalile sve svjetske slalomašice ovaj put nije imala razumijevanja. Šveđanki nisu zaboravili poneki ljubomorni ispad i rivalstvo s originalnom Snježnom kraljicom. Njezin su pad tribine dočekale pljeskom i gromoglasnim skandiranjem. Možda nije lijepo, ali očekivano svako jest. Kao i činjenica da nam je razočarana Paersonica poslije uskratila bilo kakvu izjavu...

D.R.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara