Slovenci Miklavc i Čuturić pobjednici VIP FIVB World Challengera

SAMO Miklavc i Jasmin Čuturić iz Slovenije pobjednici su VIP FIVB World Challengera, prvog turnira Svjetske serije odigranog u Hrvatskoj. Nakon nastupa u finalu na VIP European Openu u Zagrebu, na Rabu su se u jačoj konkurenciji popeli stepenicu više, te s osvojenih 60 bodova na svjetskoj rang listi i 4.800 $ iz nagradnog fonda napravili rezultat karijere.

Iako su bili rangirani na 23. mjesto prije početka turnira, Slovenci su pokazali najviše umjeća i htijenja. Bodreni glasnim sunarodnjacima koji se nalaze na godišnjem odmoru u Loparu, Jasmin i Samo kao da su igrali u centru Ljubljane.

Dobro su otvorili prvi set, no bilo je izuzetno napeto te je završilo 23-21. U drugom setu su bili značajno bolji te ga naizgled dobili glatko 21-14.

Ovo je zacijelo vrhunac naše karijere - jedan od najboljih turnira u mom životu. Uvijek ću se sjećati Raba! – izjavio je vidno uzbuđen Samo Miklavc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu za treće mjesto austrijski par Florian Gosch i Bernhard Strauss nošen fantastičnom publikom pobjedio je Ruse Tenenbauma i Karaševa 2:0 (26-24, 21-16) u setovima, uz vrlo uzbudljivu i izjednačenu igru.

Totalna euforija, možda su dvije riječi koje najzornije opisuju atmosferu na današnjim mečevima polufinala i finala VIP FIVB WORLD CHALLENGERA. Nacrtane zastave na licima cijelih austrijskih obitelji, improvizirani navijački bubanj, pjevanje himne, sve u svemu vatrena podrška kakvu bi svaki sportaš poželio.

Kao da se igrao nogomet, a ne odbojka na pijesku. Tribine su za broj gledatelje željnih vrhunske odbojke na pijesku finale i polufinale bile premale, a gotovo u potpunosti bile ispunjene čak 60 minuta prije početka susreta za treće mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara