Slovenci nadomak izravnog plasmana u Južnu Afriku, Portugal se spašava protiv Malte

Slovenci nadomak izravnog plasmana u Južnu Afriku, Portugal se spašava protiv Malte

Tekst: V.B.
Foto: AFP

DANAS ćemo saznati preostala dva izravna putnika za SP u Južnoj Africi i još četiri reprezentacije koje će u dodatne kvalifikacije.

U prvoj skupini situacija nije komplicirana. Danska je sa šest pobjeda i tri remija u devet kvalifikacijskih kola sigurno prva, dok će se za drugo mjesto boriti Portugal i Švedska. Portugalci imaju bod više i domaćom će pobjedom protiv Malte sigurno osigurati dodatne kvalifikacije. Švedska će iznenađenje u Lisabonu čekati ukoliko na domaćem terenu svlada Albaniju.

Situacija u drugoj skupini nešto je interesantnija. Naime, još se ne znaju ni prvoplasirana ni drugoplasirana momčad. Prvoplasirana Švicarska u najboljoj je situaciji, jer joj je dosta i bod na domaćem terenu protiv trećeplasiranog Izraela da osigura izravan plasman na SP. U slučaju poraza Švicarske, Grčka će je preteći ukoliko kući svlada pretposljednju momčad skupine Luksemburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj skupini situacija je još neizvjesnija. Prvoplasirana Slovačka je osigurala dodatne kvalifikacije, ali ne i prov mjesto. Naime, u slučaju pobjede ili remija Poljske i Slovačke, Slovenija može pobjedom u San Marinu osigurati i prvo mjesto u skupini. Ipak, bez izgleda nisu ni Sjeverna Irska i Češka, koje igraju međusobno. Pobjednik u toj utakmici čeka eventualan kiks Slovenije, koji bi ih onda odveo u dodatne kvalifikacije.

U skupini četiri sve je odlučeno. Izravno na Sp u Južnu Afriku ide Njemačka, a u dodatne kvalifikacije Rusija. Slična situacije je i u skupini pet, gdje se Španjolska kvalificirala direktno, a BiH u baraž. U skupini šest, situacija je također poznata, Hrvatsku u dodatne kvalifikacije može jedino odvesti kiks Ukrajine u Andori, jednoj od najlošijih reprezentacija svijeta.

U skupini sedam također nema nepoznanica, Srbija je prva, a Francuska druga. Italija je prvoplasirana u skupini osam, a u dodatne kvalifikacije idu Ircu. U posljednjoj kvalifikacijskoj skupini mjesto na Sp izravno su izborili Nizozemci, dok drugoplasirana Norveška ispada iz dodatnih kvalifikacija kao najlošija drugoplasirana momčad kvalifikacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara