Slovenski vaterpolo savez ne osjeća se krivim za izgrede

Slovenski vaterpolo savez ne osjeća se krivim za izgrede
SLOVENSKI vaterpolo savez kao organizator Europskog prvenstva u vaterpolu ne osjeća se krivim za izgrede nakon finalnog susreta Hrvatske te Srbije i Crne Gore.

Kako je popodne na konferenciji za novinare izjavio predsjednik tog saveza Jože Jenšterle, organizatori su razmišljali i o otkazivanju finalne utakmice, no bojali su se da bi to izazvalo još veće nerede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizatori su spremni vratiti novac velikom broju navijača koji je ostao izvan bazena, no tvrdi da toliki broj huliganski raspoloženih skupina nisu očekivali. Jenšterle je rekao da su prije finalnog obračuna kontaktirali vaterpolo saveze Hrvatske, te Srbije i Crne Gore, koji im nisu dali podatke o organiziranim skupinama, te da na tako masovan dolazak navijača koji su izazivali incidente nisu računali.

Iz Hrvatske smo računali na 700 navijača, a iz Srbije na 300, rekao je Jenšterle. On je pojasnio i odluku organizatora da u prostor za akreditirane izvjestitelje i goste smjeste navijače Srbije i Crne Gore, rekavši da je to bio jedini izlaz jer su ocijenili da je njihova sigurnost ugrožena. Štete nastale zbog divljanja izgrednika na bazenu u Kranju još se procjenjuju. Jenšterle je prije toga u razgovoru za slovenski radio rekao da iz Europskog plivačkog saveza imaju informacije da ih ne drže odgovornim za izgrede jer misle da to nije bio problem organizatora odnosno propusta u sigurnosti nego su ih izazvali "drugi utjecaji".

Slovenski mediji i službene osobe inače za nastale nerede krive isključivo hrvatske "navijače", njihovo provokativno ponašanje. Rijetku ocjenu da je krivnja i na strani organizatora u Sloveniji rekao je umirovljeni nekadašnji načelnik policije Pavle Čelik. On je za slovenski radio izjavio da su neredi bili i velika sramota za Sloveniju kao državu, te da bi netko zbog toga "u vrhu policije" morao snositi posljednice. Izjava bi mogla biti i politički motivirana jer Čelik, blizak strankama ljevice, već mjesecima vodi kampanju za smjenu sadašnjeg direktora policije Marka Pogorevca kojega je na to mjesto dovela ranija privremena Bajukova vlada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara